STARŠÍ ŽÁKYNĚ ODEHRÁLY KVALITNÍ TURNAJ

2. října 2019
STARŠÍ ŽÁKYNĚ ODEHRÁLY KVALITNÍ TURNAJ

Ve státní svátek 28.9. se poprvé na svůj turnaj vydaly také starší žákyně.

Tým, v letošní sezóně posílený o mladé naděje, hned na začátku narazil na Tatran Střešovice. Zápas byl po celou dobu herně vyrovnaný, v počtu střeleckých šancí měly dokonce longhornky navrch. V koncovce ale měly víc štěstí soupeřky, a tak na konci svítilo na tabuli skóre 0:4.

Ve druhém utkání děvčata nastoupila proti Novému Strašecímu a i když první polovina skončila 1:1, ve druhé již longhornky dokázaly proměnit svou herní převahu v góly a mohly slavit vítězství 4:1.

V zápase o třetí místo se holky utkaly s FbŠ Bohemians. Ve velmi vyrovnaném zápase se napřed soupeři povedlo odskočit na rozdíl dvou branek, ale Texasanky dorovnaly i zásluhou Eleonory de Silva, která si připsala dva góly. Za stavu 3:3 Bohemka pár minut před koncem vstřelila další gól. Následovala dlouhá pasáž bez přerušení, a tak si longhornky mohly vzít čas na poradu až 12 vteřin před koncem utkání. I když rozehrával soupeř, nebylo na co čekat a šlo se na hřiště v šesti bez brankářky. Holkám se povedlo získat balonek a 3 vteřiny před koncem se trefila Kája Bláhová. Následovaly samostatné nájezdy, kde se jako první prosadila Bára Kotábová, ale další dva nájezdy už úspěšné nebyly. Soupeř si připsal dva góly a mohl tedy slavit třetí místo.

Vyjádření trenérky Kateřina Vránové:
 „I přes celkové čtvrté místo hodnotíme první turnaj velmi kladně, protože všechny zápasy byly herně vyrované. Jako pozitivní vnímáme velké zlepšení ve hře bez balonku oproti minulému roku, a také výkony bývalých elévek, které se rozhodně ve starších žákyních neztratí. Dále ale musíme na spoustě věcí pracovat, hlavně na hře s balonkem v útočné fázi.“