BÉČKO MUŽŮ HRÁLO DOMA

15. října 2019
BÉČKO MUŽŮ HRÁLO DOMA

Mužské béčko se po skoro měsíci dočkalo druhého hracího víkendu

V prvním zápase bylo jasným favoritem, ale soupeř z Ruzyně překvapil svou bojovností, houževnatostí a chutí urvat nějaké body. Po pěti minutách jsme šli po gólech Péti Kuškina a Adama “Nowheelse” Nekoly do vedení 2:0. Soupeře jsme bohužel vlastními chybami pustili zpět do zápasu a po dvou třetinách na tabuli svítilo skóre 2:3 v náš neprospěch. Do třetí třetiny jsme nastoupili po proslovu toho času zraněného kapitána Ondry Šeredy odhodlaní výsledek otočit. Situaci nám zkomplikovala sporná situace, kdy byl náš gólman Mertič osekán a pošlapán, gól Ruzyně na 4:2 však přesto platil. Následně jsme zapnuli na vyšší obrátky, podruhé se nádherně trefil Adam a minutu a půl před koncem zařídil vyrovnání Vojta Mlnářík - sám situaci popsal slovy “trefilo mě to do kolene”. Na vítězný gól už nezbyl čas, a tak jsme po remíze 4:4 zaznamenali první ztrátu bodů v sezóně.

Před druhým zápasem si vzal slovo dnešní kapitán Adam, kladl důraz na naši disciplínu směrem k rozhodčím a psychickou vyrovnanost každého z nás. Prohozené formace nějakou dobu hledaly recept na soupeře (FBC Hornets Praha), a proto jsme krátce po začátku prohrávali 0:2 - do první přestávky jsme však díky gólům Dana “Drejka” a Kovyho stihli skóre srovnat. Do vedení šli na začátku 2. třetiny opět Hornets, následující pasáž však již patřila nám. Z ostrého úhlu zapadla jedna “Inžovka jedovka” od Záti Patloukala přesně do růžku, podruhé se trefil Drake a dva góly přidal Márty Poruba - nejdříve přesnou střelou z první, ve druhém případě jeho šťastně tečovaná střela zapadla za tyč. Gólový účet opět uzavřel Vojta a zápas skončil výsledkem 7:4 pro nás. Mertič i přes drobné zranění asi dvě minuty před koncem zápas dochytal a i on svými zákroky, společně se zlepšenou obranou ve složení Adam - Kuškin - Wilda, přispěl k našemu vítězství. 

Bodově vyšli naprázdno pouze Honza “Wilda” Valenta a David “Makoda” Makovský, kteří mají na kontě v letošní sezóně dohromady 0 tréninků - podobnost těchto ukazatelů je čistě náhodná. Jedná se však o časově vytíženého otce, respektive podnikatele, takže jim to nemáme za zlé, a i oni přispěli svým nasazením k celkovému zisku čtyř bodů a posunu na 3. místo v tabulce - na oba soupeře nad námi však máme 2 zápasy k dobru. 

Další zápasy nás čekají za 3 týdny a půjdeme, jako vždy, pro 6. bodů!