ÁČKOVÝCH 5 BODŮ ZE 6

7. listopadu 2019
ÁČKOVÝCH 5 BODŮ ZE 6

Čtvrtý ligový turnaj a splněnou povinnost jednoho ze dvou pořadatelství, má za sebou elitní mužský tým Longhornů.

Florbal TJ Kobylisy B 3:2

Utkání pro Texas nezačalo vůbec dobře. V páté minutě sice dostali možnost přesilové hry, ovšem po pár sekundách inkasovali a takový moment na náladě jistě nepřidá. Hrálo se nahoru dolů a oba brankáři předvedli nespočet zákroků. Těsně před koncem prvním třetiny nahodil Musil vysoký míček k brance soupeře, který ihned po odrazu trefil Tomek a vyrovnal na 1:1. Časomíra v tu chvíli ukazovala pouze jednu sekundu do první přestávky.

Na začátku druhé třetiny se Longhorni dostali do oslabení, ze kterého vytěžili trestné střílení, které bohužel Sládek neproměnil. Pouhou minutu po této příležitosti domácích se Kobylisy ujaly vedení 2:1, na které po pěti minutách odpověděl dorážkou Vichnarovy střely Trmota a srovnal na 2:2.

Ve třetí třetině byla k vidění jen jedna branka, když Adamík s Musilem vybojovali míček za brankou soupeře a prvně jmenovaný zpoza brány zasunul míček vedle tyčky. Texas vedení již udržel a za výhru získal tři body.

vs. Sokol Rudná 6:5pn

Zápas nesliboval pro Texas nic snadného. Tým Rudné sice okupuje přední příčky tabulky a předvádí slušný herní projev, ovšem jeho hráči se nechávají zápasem dost často unést. Při každém utkání padne na adresu soupeře tolik sprostých slov a posměšků, že by na ně nestačily ani kolonky v celoročním kalendáři. Ty jsou navíc doprovázeny neustálou diskuzí fanoušků i hráčů samotných směrem k rozhodčím. Přesně tuto skutečnost potvrdil jejich první ranní zápas a brankář Rudné musel velmi zvýšit hlas a volit ostrá slova, aby své spoluhráče zkrotil.

První třetina přinesla čtyři branky a skóre 2:2 jen podtrhávalo vyrovnanost utkání a velké množství šancí na obou stranách. První branku Texasu vstřelil Novickij po přihrávce Piali a druhou Adamík po přihrávce Musila.

Ve druhé třetině se Texas dostal do vedení 4:2 po brance Sládka (Bradáč) a Adamíka (Musil), ale po hloupé chybě před druhou předstávkou dovolil soupeři snížit na 4:3.

Třetí třetina přinesla utlumený výkon Longhornů, který znamenal obrat a Rudná vedla 5:4. V tu chvíli přebrala otěže zápasů a Texas se k šancím moc nedostával. Po odvolání brankáře však dokázal srovnat na 5:5 Vichnar po dorážce Tomkovy střely a to pouhých 11 sekund před koncem utkání. 

Na řadu přišly samostatné nájezdy, kdy za Texas proměnil Tomek i Novickij. Skvělý brankář Šimůnek zůstal nepřekonaný. Texas tak získal další dva body za výhru.

Na závěr musíme sportovně pogratulovat oběma soupeřům. Dále uznat, že tým Rudné velmi překvapil, jak k utkání sportovně přistoupil a jak se hráči chovali. Nakonec to byl skvělý zápas i pro hojný počet fanoušků Rudné.