STARŠÍ ŽÁCI BOJOVALI VE DRUHÉM KOŠI

13. listopadu 2019
STARŠÍ ŽÁCI BOJOVALI VE DRUHÉM KOŠI

V neděli 10.11. proběhl turnaj ve sportovní hale v Černošicích.

Pohled hráče Vangelise Zingopise:

První zápas jsme hráli proti Neratovicím, začátek zápasu byl ze strany soupeře velmi pomalý a opatrný. První branku zápasu trefil už v 19. vteřině náš nejlepší střelec Michal Havlíček. I když jsme měli dobrý začátek, tak jsme bohužel polevili v obraně a brzy inkasovali gól. Soupeř poté získal šanci a i když jsme dvakrát dokázali srovnat skóre, tak jsme prohráli 3:5. Na výsledku se podepsalo v druhé polovině špatné bránění a dvě zbytečná vyloučení Vanglise Zingopise a Petra Remiše. Obzvláště to moje ve 23. minutě za nesportovní chování mě bude ještě dlouho mrzet.

V druhém zápase jsme hráli proti Spartě. Sparta velmi tlačila na naší obranu. Začátek se nám tentokrát příliš nepovedl a dostali jsme tři rychlé branky za sebou. Michal Havlíček dokázal v první polovině ještě dát gól, ale náš výkon nebyl příliš dobrý. V druhé polovině jsme se trochu vzchopili a začli jsme víc běhat, čímž jsme Spartu ke konci uběhali, ale přesto prohráli 2:6.

Třetí zápas proti Wizards byl ze začátku velmi pomalý, ani jeden z týmů se dobře nepohyboval, přesto první polovina byla bohatá na góly a vyhráli jsme ji 4:3. V druhé polovině jsme zlepšili pohyb a soupeře přehráli. Poslední zápas jsme tak vyhráli 7:3.

Tento turnaj hodnotím jako nepovedený, protože jsme mohli zvítězit minimálně ještě v zápase proti Neratovicím. Mrzí mě také můj výkon, kdy se mi nepovedlo podpořit tým gólem a navíc jsem nás zbytečně oslabil v důležité chvíli. Věřím ale, že příště podáme soustředěnější a lepší výkon.


Komentář trenérky Zuzky Purkrábkové:

Po minulém turnaji, kdy jsme vyhráli pohodlně všechny zápasy, jsme postoupili do vyššího koše. Možná kluci čekali, že budeme pohodlně vyhrávat a postupovat hned zase dál. Soupeř z Neratovic hrál poměrně do těla, což našim hráčům úplně nechutnalo. Sparta nám dala výbornou lekci z pohybu na hřišti, kombinačních nahrávek a okamžitého dostupování hráčů. Rozhodně si máme co z těchto proher brát. Doufám, že tyto zápasy byly alespoň pro některé naše hráče poučením a případnou motivací k další práci.

Třetí zápas s Wizzardy byl vyloženě boj o pověst a lepší halu v dalším kole. První polovina zápasu bláznivý vabank, druhou už jsme pohodlně ovládli a soupeře k ničemu dále nepustili. Přesto, že papírově jsme se v 2. koši udrželi, z důvodů pořádání jiných týmů musíme příště stejně na Kladno.