PLNÝ POČET BODŮ PRO ŽENY A

14. listopadu 2019
PLNÝ POČET BODŮ PRO ŽENY A

Vítězné zápasy na domácí půdě v Chýni a posun do top 8 v tabulce.

TEXAS - ÚSTÍ NAD LABEM = 7:5

Tým žen měl po úvodních sedmi zápasech pouze 5 bodů a krčil se na příčkách mimo play off. Celým tým, který vyhrál naposledy 22. září byl velmi odhodlaný s touto bilancí něco udělat.
Pomoci k tomu měla i Verča Bašová, která se po ročním hostování v extralize vrátila do texaských barev.
Sobotní zápas proti nováčkovi z Ústí nad Labem začal pro Texas parádně, po 1. třetině to bylo už 5:0. Vysoké vedení bohužel domácí hráčky uspokojilo a nastoupily do druhé třetiny s pocitem, že se nemůže nic stát. Opak byl pravdou. Mladé hráčky hostů plné energie vstřelily tři slepené branky a vrátily se zpět do zápasu. Do konce třetiny se oba týmy trefily ještě po jedné brance a do šaten se šlo za stavu 6:4. Třetí část připomínala boj o každou možnost vystřelit. Ve 43. minutě zadělaly na velké drama hráčky hostů. Domácí stažením na dvě formace zvýšily tempo a vyústěním byla rozhodující branka v 54. minutě. Do konce zápasu už si longhornky výsledek zkušeně pohlídaly a získaly tak první výhru v domácím prostředí.


Komentář trenéra:

Utrápená výhra. Soupeř byl mnohem aktivnější než my a velmi nás potrápil. Ve třetí třetině jsem dokázali urvat tři body, které jsme potřebovali. 




TEXAS - ČESKÁ LÍPA = 12:3

Nedělní zápas začal pro Texas jako přes kopírák. V 11. minutě to bylo 5:0. Nabízela se tedy myšlenka na opakování ani ne 24 hodin starého zážitku. 
Texasanky poučené ze soboty to nedovolily a navyšovaly postupně své skóre až do stavu 12:3. 
Hvězdou zápasu se stala letní posila Jana Pavlicová, která vstřelila hattrick a přidala jednu asistenci.
Domácí tak získaly další tři body a posunuly se v tabulce na příčky, které zajišťují play off. Celý víkend uzavřel tým na společném svatomartinském obědě.


Komentář trenéra:

Máme za víkend 6 bodů, které jsme chtěli. Naše hra se vylepšila, ale pořád je potřeba hodně věcí potrénovat.