PEKLO EXISTUJE

19. listopadu 2019
PEKLO EXISTUJE

Mladší žáci bojovali v prvním koši.

Nehezké nedělní ráno v ponurých Čakovicích nevěstilo nic dobrého. První koš a ve skupině 2 nejlepší družstva této soutěže neukazovaly na šlágry kola. Mladá Boleslav vypadala s 6 hráči do pole 10 minut před zápasem hratelně, avšak temný expres z města aut přivezl hordu dalších hráčů. Počátek utkání vypadal nadějně jako kvítek klubající se na světlo Boží. Jenže hráčům mocného čaroděje v oranžových kalhotách se podařilo, na co sáhli. Výsledek 1:10 byl odpovídající, přičemž Boleslavští dostali kromě 3 bodů ještě kartáč za to, že dostali gól.

Ačkoli označením žlutí, přišli hoši v tmavě rudých dresech s bojovným výrazem k zápasu. Jejich sebevědomí čišelo již z šatny a asi i psychologicky tlumilo aktivitu texaských borců, jenž se tak stávali hodnými beránky. Holohlavý šaman sparťanské střídačky si vesele mnul prsty, když nás jeho hoši drtili. Mraky střel a váhavost našich znamenalo 5 smutných branek Sparťanů a pekelné téměř 3,5 hodinové čekání na zápas o 5. místo.

Ani pro pořádající Prague Tigers se neodvíjel turnaj dle představ, takže po krásných 6,5 hodinách v hale jsme se utkali s nadějí, že snad konečně rozčísneme pekelnou smůlu, jež halila naše snažení. Ani v tomto zápase jsme se neujali vedení, leč povedlo se celkem brzy průběžný výsledek otočit. Jenže během zápasu se zranil Luboš, který neměl ani herně zrovna svůj den. Potom se nám také ještě povedlo ukázkově nahrát soupeři před naši bránu. Tlak na soupeře se nedařil proměnit v gól, ale i posledních 12 vteřin dokonce naši věřili, že srovnají. Avšak slabost střel i marná snaha o zpracování toho skákavého bílého, znamenala opět prohru. Přejme si tedy, aby si hráči neodnášeli temnou skvrnu v mysli z turnaje, ale spíše se individuálně poučili, na čem je třeba zapracovat. A držme Lubošovi palce, aby jeho zápěstí se hojilo a brzy se v pořádku vrátil.