DALŠÍCH 6 BODŮ PRO ŽENY A

25. listopadu 2019
DALŠÍCH 6 BODŮ PRO ŽENY A

Áčkový tým žen chtěl o víkendu navázat na ten minulý, kdy se jim povedlo získat v domácím prostředí plný počet bodů.

TEXAS - LITVÍNOV = 8:3

Dlouhá cesta a pozdní začátek zápasu budil obavy, ale hráčky si to nepřipouštěly a od začátku zápasu dokazovaly, že si chtějí dojít pro tři body. V první třetině se postupně trefily Bašová, Blovská a Zelinková. Domácí Litvínov zaznamenal jednu branku a do druhé třetiny se tak vstupovalo za vedení Texasu 3:1. Úvod této části se opět povedl longhornkám, když uspěla
Pavlicová, která se ještě těsně před polovinou zápasu trefila podruhé. Zahanbit se nenechala ani Zelinková, která se pár minut po polovině zápasu trefila také podruhé. Po dvou třetinách svítilo na multifunkční tabuli skóre 6:1 pro longhornky. Do závěrečného dějství vlétla jako uragán Zelinková a hned ve druhé minutě završila svůj hattrick parádním sólem. Produktivní den první formace potvrdila Vránová, která nedala domácí golmance šanci. Domácí Litvínov už jen korigoval v závěru utkání celkové skóre.

Komentář trenéra:

I přes pozdní začátek a cestu se nám povedl dobrý vstup do zápasu. Od první vteřiny to byl náš zápas a ve třetí třetině si mohly holky i vyzkoušet věci, které chtěly.



TEXAS - CHOMUTOV = 5:3

Po pozdním nočním příjezdu musely longhornky pořádně zregenerovat a připravit se na další velmi náročný souboj. Tentokrát je v domácím prostředí čekal v letos velmi dobré formě hrající Chomutov. Proti tomuto soupeři se Texasu dlouhobě nedaří a tak bylo před zápasem o nápětí postaráno. Zápas začal pro Texas parádně, když zasypal hostující branku 17 střelami a 3 z toho se ujaly. Po první třetině to bylo 3:0 a nikdo se nemohl divit. Asi nějakým uspokojením z vedení, ale i velkým nasazením chomutovských hráček to bohužel bylo ve druhé třetině jako přes kopírák, ale na druhé straně. Po dvou třetinách tedy srovnáno 3:3. Možná i díky tomu, že longhornky odehrály sobotní i celé nedělní utkání na tři formace, se jim povedlo ve třetí třetině Chomutov přetlačit a vstřelit rozhodující dvě branky. Soupeř vyšel ve třetí třetině naprázdno a Texas mohl slavit. V tomto zápase se velmi dařilo druhé formací, která se podílela na třech brankách.

Komentář trenéra:

Výborný vstup do zápasu nám zajistil vedení, bohužel jsme opět prospali úvod třetiny druhé a hned nás soupeř vytrestal. Třetí třetinu jsme odehráli slušně a v závěru i na morál, ale dokázali jsme ustát závěrečný tlak a bereme důležité 3 body.