NÁJEZDY UMÍME

29. listopadu 2019
NÁJEZDY UMÍME

Starší žáci si vybojovali návrat zpět do druhého koše.

Pohled hráče Michala Havlíčka:

V neděli 24. 11. jsme měli turnaj na naší „oblíbené“ hale na Kladně. První zápas nás čekal s FC Bučis Team. Tento zápas začal poměrně ospale a byl bez kontaktních soubojů a také bez myšlenky vyhrát. V čase 2:36 vstřelil hostující tým první branku. Na lavičce se musel zvýšit hlas a najednou to začalo alespoň na chvíli fungovat. A po skoro dvou a půl minutách jsme se mohli radovat z našeho prvního gólu, který vstřelil Jan Sátra. Další gól padl po minutě a půl a tím nás poslal do vedení na 2:1 Michal Havlíček. Tento stav jsme udrželi až do konce první poloviny. V druhé polovině jsme si hned na začátku nechali vstřelit zbytečný gól, který srovnal stav na 2:2. A čtyři minuty před koncem jsme opět inkasovali gól. Na lavičce jsme se nahecovali a začali jsme více běhat. A přesně minutu před koncem zápasu srovnal skóre náš kapitán Jirka Friesz. Zápas tak skončil 3:3. Jelikož Bučis a náš další soupeř Unhošť už svůj zápas odehráli, tak jsme věděli o kolik gólu musíme vyhrát, abychom se dostali do finále. 

Do dalšího zápasu jsme vstoupili s tím, že musíme jednoznačně vyhrát alespoň o 4 góly. Zápas se nám už od začátku poměrně povedl, a proto jsme se mohli už po padesáti sekundách od vhození úvodní buly radovat gólem Jirky Friesze. Zápas dále pokračoval spíše pod naším vedením hry, ale potom se na chvíli míčku zmocnil soupeř a po pár nahrávkách jsme dostali gól. Ale po minutě a čtvrt odpověděl opět Jan Sátra svou nečekanou střelou mezi nohy. A po tomto gólu, už byla hra spíše v náš prospěch, kdy jsme ještě do konce první poloviny vstřelili jeden gól. Stav utkání byl po první polovině 3:1. O pauze jsme dostali jasné pokyny, kterých jsme se snažili držet. A už hned na začátku druhé poloviny se rozstřílela dvojice Michal Havlíček a Marek Hauptmann, kteří během pěti minut vstřelili dva góly. Další góly také přidal náš výborný obránce Matěj Dvořák a Kuba Řápek. Stav utkání tedy skončil v náš prospěch 8:1 a měli jsme jasný postup do finále. 

Do finálového zápasu jsme vstoupili opět nepozorně a toho soupeř využil svým prvním gólem. Tento gól byl také v první části jediný gól, který mohli diváci vidět. Druhá půle začala tentokrát rychleji a toho jsme mohli využít, což jsme také udělali a po nahrávce od Michala Havlíčka srovnal skóre Marek Hauptmann po krásné šibenici do pravého rohu. Zápas byl velice vyrovnaný a oba týmy měly hodně šancí. My jsme jednu takovou šanci využili a do těsného vedení nás poslal Petr Remiš. Jenomže po tomto gólu jsme trošku přestali hrát, a během dvou minut jsme dostali dva góly a pět minut před koncem jsme prohrávali 2:3. Hra se přesunula spíše na soupeřovu část, kde jsme měli hodně šancí, které vychytal gólman. Tři minuty před koncem po krásné nahrávce od Jirky Friesze vstřelil náš vyrovnávací gól Michal Havlíček. Stav 3:3 vydržel až do konce druhé poloviny, a proto se jely nájezdy. Od nás jel nájezd Jirka Friesz, Marek Hauptmann a Matěj Dvořák. A díky poslednímu nájezdu Matěje Dvořáka jsme vyhráli 4:3 na nájezdy.

Chtěl bych poděkovat celému týmu za super hru a především bych chtěl poděkovat golmanům Tomášovi Vélemu a Kubovi Streckrovi.




Komentář trenérky Aničky Jílkové:

Po křestu ve 2. koši jsme si tento turnaj zahráli kvůli pořádání týmů opět ve 3. koši, avšak to nebyla taková procházka růžovou zahradou jako předminulý turnaj. Bučis na nás první zápas vlétli poměrně zostra a postávání na hřišti nám přineslo skóre 2:1 v polovině. Během pauzy jsme si vysvětlili, že takhle to dál nepůjde a urvali nakonec remízu. První branku s pořádající Unhoští jsme vstřelili velmi brzy a poté polevili s tím, že to bude brnkačka. Probudila nás až odpověď soupeře, po níž se kluci rozstříleli a odměnou jim byla vysoká výhra. Finále s Boleslaví, kterou svou skupinu vyhrála naprosto zaslouženě, bylo drama až do nájezdů. Nedařilo se nám vytvořit něco kloudného na útočné polovině a většinu míčků jsme ztráceli na půlicí čáře. Dovedností soutěží jsme si vydobyli návrat do 2. koše.