DVA BODY JSOU ZKLAMÁNÍM

12. prosince 2019
DVA BODY JSOU ZKLAMÁNÍM

V sobotu 7. prosince se po měsíční pauze opět roztočila kola středočeské regionální ligy.

Na texaské áčko čekali dva soupeři z vrchní části tabulky, kteří měli prověřit předvánoční formu našeho elitního týmu.

Ranní utkání s SSK Future Barrandov začalo gólově prázdnou úvodní třetinou. Soupeř měl více ze hry, avšak na šance se jednalo o vyrovnanou partii. Vstup do druhé třetiny však vyšel mnohem lépe Texasu. Nejdříve po pěkné akci celé lajny dorážel Spurný, který tak mohl šťastně oslavit letošní první ligový start. Stejný hráč o necelou minutu a půl po standardce zvyšoval na 2:0. Na oba góly nahrávali jeho kolegové z útoku Adamík & Piala. Zbytek zápasu se nesl v podobném duchu jako úvodní dějství, s tím rozdílem, že v průběhu třetí třetiny dokázal Future postupně srovnat skóre. Texasu se bohužel nedařilo proměňovat své šance, a tak přišli na řadu nájezdy. Jediný nájezd proměnil Novickij a Texas tak bral 2 body za vítězství po nájezdech.

Odpolední zápas s Nebušicemi neměl být jednodušší než s Future a předpověď se více než vyplnila. Nebušice, které se přímočařeji odhodlávali ohrožovat Šimůnkovu kasu, již v osmé minutě vedli 2:0. Ke konci třetiny Texas snížil, avšak ještě před první sirénou Nebušice potřetí udeřily. Prostřední dějství se následně mělo stát nejméně úspěšnou třetinou tohoto víkendu. Horší přebírání hráčů, nedůraz v soubojích a dva obdržené góly nedávali mnoho nadějí. Ve sportu však nikdy není nic jisté. Sládkův gól z úvodu třetí třetiny a slepené góly Adamíka a Novickijho a vyplývající snížení skóre na 4:5 přiblížilo šanci na zisk dalších bodů. Situaci se však Texasanům nepodařilo dotáhnout a ani závěrečné powerplay i díky obdržení další branky ve 42. minutě znamenalo prohru.

Dvou bodový víkend je tak pro mužské áčko nakonec zklamáním, neboť herní projev a především průběh utkání nevylučoval i přes sílu soupeře zisk bohatší. Další zápasy čekají tým až po Novém roce, kdy se 11. ledna představí na v hale na Barrandově.