LOUČENÍ S KÁJOU A MONČOU

18. prosince 2019
LOUČENÍ S KÁJOU A MONČOU

Starší žákyně vybojovaly krásné druhé místo.

Pohled hráčky Karolíny Bláhové:

V sobotu 14. prosince jsme se s holkama sešly v plzeňské hale v počtu 10 hráček. První zápas jsme odehrály už v 9:45 proti Nehvizdům. Naposledy když jsme proti nim hrály, vyhrály jsme 11:4, ale teď už to tak vítězně nevypadalo. Jako první jsme se prosadily v čase 10:47, kdy po přihrávce od Terky se trefila Kája a tím jsme snížily na 1:3. Druhou polovinu jsme se snažily dorovnat a nedostat žádný gól. V čase 12:12 se trefila Monča Prokopová po přihrávce od Kačky. Jako další se prosadila Monča Bláhová ve 22. minutě, a už jsme měly srovnáno na 3:3. Jako poslední se trefila Eva nádhernou střelou ke spodní tyčce. Zbývala nám minuta do konce, takže jsme chtěly mít míček na hokejkách. To se povedlo a my jsme vyhrály po napínavém zápase 4:3.
Druhý zápas jsme hrály proti Chodovu B. Ten odstartoval v 11:15. Začátek vypadal velmi vyrovnaně, ale v páté minutě se stihla prosadit Kája. V první části jsme si zahrály hru 4 na 5, kdy si šla sednou Eleonora na 2 minuty za nedovolenou vzdálenost, ale zvládly jsme to odbránit a do druhé poloviny jsme nastoupily s jednogólovým náskokem, ale v 19. minutě Chodov vyrovnal. O minutu později si šla na trestnou lavici sednout Terka za vysokou hokejku, ale opět se nám podařilo toto oslabení ubránit a dokonce přidat dva góly. Ještě dokázala vstřelit gól Eleonora od Kaččiné přihrávky. A v čase 23:34 se prosadila Ivča, kdy dorážela Bářinu střelu.
Poslední zápas nás čekal o první místo, kde jsme se setkaly s holkama z Tatranu. Hrály jsme ve 13:30. Zápas pro nás nevypadal slavně už od začátku, protože jsem inkasovaly gól v prvních 25 vteřinách, a pak o chvíli později jsme inkasovaly ještě jeden, ale poté jsme jim nasázely dva góly a tím jsme skóre srovnaly na 2:2. Bohužel, tím naše úspěšné střely do brány skončily i přesto, že jsme tam měly dobré šance, tak gól prostě nepadl. Proto zápas skončil 2:6. Takže druhé místo ve druhém koši.
Děkuju holky za velmi povedený turnaj a hezky ukončený rok 2019.
Přeju vám hodně štěstí a snad se někdy uvidíme na turnajích.

Komentář trenérky Kateřiny Vránové:


Druhý turnaj ve druhém koši byl opět celkem povedený. V prvním zápase se nám senzačně podařilo otočit stav z 0:3 na 4:3 a vyhrát. Druhý zápas byl dlouho vyrovnaný a po dlouhé době jsme si vyzkoušeli oslabení. V něm se nám podařilo dvakrát skórovat a překlopit vývoj v náš prospěch. Mohli jsme se tedy těšit na finále. Soupeř nám ale dobrým napadáním a obranou nedával moc příležitostí, a tak jsme nakonec slavily druhé místo na turnaji. Zároveň jsme se ten den loučili s Kájou a Mončou. Přejeme hodně štěstí a doufáme, že se s nimi Texas neloučí navždy.