SUPER OBRANA

21. ledna 2020
SUPER OBRANA

Ženy B odehrály turnaj doma v Chýni

V první třetině zápasu s týmem „Viking TJ Kobylisy” nedokázal žádný tým skórovat. My jsme se spíše seznamovaly s hrou soupeřek z druhého místa tabulky. Teprve až ke konci první třetiny jsme dokázaly založit pár útočných akcí. Tyto akce však většinou skončily v rukách vikingské brankařky. Stav po první třetině byl 0:0. Ve druhé třetině se zvýšil nátlak soupeřek na naši branku. Rychle přecházely přes polovinu hřiště a snažily se vystřelit. Gól padl v první minutě a šestnácté vteřině střelou z dorážky, ale bohužel za záda naší brankařky. Ve druhá minuta zápasu nám přinesla oslabení, na dvě minuty byla vyloučena Liliana Nadri za hru bez hokejky. Soupeřky však v oslabení nedokázaly najít skulinku ve skvěle bránicí obraně. Ta dokázala limitovat počet střel na branku na minimum. Po přesilovce se náš tým začal více prosazovat v útoku. Šikovně založené akce obránců po mantinelech začaly přinášet gólové šance i nám. Velké zklamaní ale přišlo v deváté minutě zápasu, kdy do naší branky propadl sražený míček. A však na konci druhé třetiny se protihráčky dopustily chyb svojí nepozorností při hře a špatným střídáním. První chybu brankařka soupeřek dokázala ještě skvěle vychytat. Nicméně na druhé pochybení při střídání byla i ona krátká. A chyba byla potrestána brankou. Výsledku byl stáhnut narozdíl jedné branky. Stav po druhé třetině byl 2:1. Bohužel velmi napínavá poslední třetina nepřinesla další branky. A stav 2:1 se už nezměnil. Tento výsledek zapříčinil i fakt, že jsme nedokázaly posílat na jejich branku více střel. 
Byť spoluhráčky bojovaly. Obránci chodily do střel a podpořily tak dobrý výkon naší  brankařky Lenky Tlapákové, jsme i přesto soupeřkám z týmu „Viking TJ Kobylisy” podlehly 2:1. Heslem nadcházejícího zápasu musí být střelba!

Do druhého zápasu s týmem „Floor Maniacs Mělník” jsme nastupovaly s chutí jednoznačně zvítězit. A napravit tak naše pochybení z třetího kola ligy, kdy jsem s tímto týmem jen mizerně remizovaly. První branka zápasu padla již o první třetině v čtvrté minutě a dvacáté osmé sekundě. Stav po první třetině byl 0:1. Ve druhé třetině zápasu nastala gólová smršť, hnedka třikrát za sebou dokázala Zuzana Purkrábková skórovat. Náskok pak v poslední minutě zápasu ještě pojistila Markéta Černá další brankou. Stav po druhé třetině byl 0:5. Třetí třetina byla velmi herně atraktivní. I z důvodu očekávání zdali naše brankařka dokáže vychytat nulu. Naši obránci dokázaly velmi efektivně rozdávat míčky do obraného pásma našich protihráček. Protihráčky pak přestaly být důrazné v napadání a na krásné nahrávky byl tzv. klid. A z jedné takto povedené kombinace jsme dokázaly vytěžit ještě jeden gól. K smutku naší brankařky dokázaly soupeřky tři minuty před koncem zápasu dát alespoň jeden gól. Konečný stav tak byl 1:6.