PARÁDNÍ VÝKONY ZA 6 BODŮ

27. ledna 2020
PARÁDNÍ VÝKONY ZA 6 BODŮ

Dorostenci vstoupili do roku 2020 správnou nohou.

Komentář hráče Dana Bartůňka:

Dne 25.1. jsme si po celkem povedeném Prague floorbal cupu zahráli 7.kolo dorostenecké ligy v Kralupech nad Vltavou proti celkům FBC Jeleni Unhošť a TJ Lokomotiva Rakovník.

Do prvního zápasu jsme nastoupili s Unhoští, jakožto s rovnocenným soupeřem. Zápas byl velmi povedený a zhodnotil bych ho velmi kladně. Po první třetině jsme vedli o jeden pouhý gól, tudíž stav byl stále vyrovnaný. Nějaký obrovský obrat však nenastal ani v druhé třetině, ale vedli jsme 3:1. Poslední třetinu jsme tedy museli ještě máknout, a taky se stalo. V poslední třetině jsme vstřelili další 3 góly a bylo rozhodnuto. Nakonec zápasu ještě Matěj Dvořák vstřelil náš poslední gól a připsal si tak hattrick. (Konečný stav utkání 7:3)

Druhý zápas jsme hráli proti Rakovníku, který vede naší dorosteneckou skupinu. Nenechali jsme se však zastrašit a vstoupili jsme do tohoto zápasu jako s normálním soupeřem. Hned na začátku jsme vstřelili rychlý gól, a tudíž jsme měli menší výhodu. Za pár minut jsme vstřelili další gól a po první třetině jsme byli ve vedení 2:0. V druhé třetině jsme vstřelili v oslabení náš poslední gól a po zbytek utkání už jsme spíše jen bránili, abychom si udrželi výhru. Nakonec jsme ještě inkasovali jeden gól a odnesli jsme si z tohoto dne krásných 6 bodů. (Konečný stav utkání 3:1)

Komentář trenérky Zuzky Purkrábkové:  

Zápasy hodnotím jako jedny z nejlepších, co jsem kluky viděla odehrát. Do obou zápasů jsme nastoupili velmi bojovně a aktivně. Snažili jsme se hrát florbal pohledný pro diváky, aktivně útočit i bránit. Po první třetině zápasu s Unhoští jsem pochybovala, že nastavené tempo vydrží celý zápas, natož pak celý den. Kluci ale nepolevili a soupeřům nedali čas na oddech. Obzvlášť musím kluky pochválit za obranu, kde jsme aktivně dostupovali hráče a pohlídali si klíčové okamžiky obou zápasů. Stejně tak jsme tentokrát lépe zvládali své emoce směrem k rozhodčím než soupeři a dokázali jsme s touto výhodou pracovat. Velký podíl na výhrách mají oba dva brankáři, kteří nedali prostor pro zbytečné drama. Může nás mrzet neproměňování přesilovek, ale takový evergreen nám náladu ze zápasů tentokrát nezkazí.