NOVÝ ASISTENT TRENÉRA JIŘÍ PETR: BUDU SLOUŽIT JAKO OPONENTURA A JINÝ POHLED

30. srpna 2018
NOVÝ ASISTENT TRENÉRA JIŘÍ PETR: BUDU SLOUŽIT JAKO OPONENTURA A JINÝ POHLED

Realizační tým elitních týmů se od začátku sezony rozrostl o nové jméno. Při ruce trenéru Ladislavu Hrmovi bude zkušený kouč a zároveň obránce A-týmu Jiří Petr. Více o jeho nové texaské roli v následujícím rozhovoru.

Fanoušci Texasu tě znají především jako oporu obrany texaského A-týmu, ale ty už máš za sebou poměrně dlouhou trenérskou kariéru. Popiš nám svoji trenérskou historii. 
Historie je poněkud nadnesené slovo, pár let už to sice je, ale zatím se to stále nepočítá na desetiletí. Začínal jsem na Chodově a kupodivu tam ještě stále působím. Zřejmě ještě neprokoukli, že florbalu nerozumím. Poté jsem se připletl k angažmá v Ivanti Tigers (tehdejším Herbadentu) a tam jsem působil tři ročníky. Před letošní sezonou jsem si sedl s Láďou a po výměně názorů jsme se dohodli, že mu zkusím alespoň částečně pomoci, jak mi čas dovolí. Přece jen na to byl teď poměrně dlouho víceméně sám a pohled někoho jiného mu může ukázat něco nového. Co se týče úspěchů, tak by se asi něco málo doma na poličce nebo v šuplíku našlo, ale vždycky jde hlavně o ty zážitky s tím spojené, to je víc než medaile nebo pohár.


V Texasu jsi nově v pozici asistenta Ládi Hrmy u mužů i žen s tím rozdílem, že v mužském áčku i nadále hraješ. Je role hrajícího kouče jiná a případně v čem?
Role hrajícího kouče je jiná od samotného koučování především v tom, že má člověk omezené možnosti vidět hru, ale od hraní se to příliš neliší. Po těch letech už jsem zvyklý a snažím se vnímat hru. Takže oproti loňské sezóně v Texasu moc změn nepozoruji, jen nyní mám svou roli oficiálněji prezentovanou.


Jak jste si s Láďou rozdělili kompetence. Co bude hlavní náplní tvé práce?
Láďa zůstává neotřesitelným vládcem obou týmů, já budu sloužit jako oponentura a jiný pohled. U mužského týmu je má role asistenta výraznější, tam přece jen budu na většině tréninků a zápasů. U žen bude má působnost trochu omezenější a uvidíme, jak velkou aktivitu mi časové možnosti dovolí.


Mužům se o víkendu podařilo postoupit do druhého kola a tak se tvoje trenérská premiéra v Texasu dá považovat za úspěšnou. V sobotu do poháru vstoupí ženy. Čeho byste chtěli v Předměřicích nad Labem dosáhnout?
Vzhledem k tomu, že jsme o víkendu v Kašperských Horách skupinu neovládli, tak bych to za úspěšnou premiéru úplně nepovažoval, prostě jsme splnili očekávání. Ženský tým jede na pohár v široké sestavě a bude zkoušet nové věci do sezony, takže na výsledek není kladen přílišný důraz a hlavní bude předvedená hra, ale ono stejně nepostoupit téměř nelze pokud jsem pavouka pochopil správně. Takže vyhlásit za cíl postup by bylo prakticky zbytečné, ale nepostup by byl obrovský průšvih.