MUŽŮM SE START NEPOVEDL

24. září 2020
MUŽŮM SE START NEPOVEDL

Nově složený A - tým před sebou měl v Kladně obtížný los - nejprve je čekali zkušení Las Plantas a o tři hodiny později pak jeden z favoritů celé soutěže, domácí AIK Steel.

Právě zápas s Plantas by měl být tím, na který by se mělo možná raději zapomenout. Ačkoliv už po necelé minutě udeřil povedenou ránou ze střední vzdálenosti Ježil, bylo to na dlouhou dobu od Texasu vše. Po brzkém vyrovnání a následném ostrém souboji na hrazení, jenž odnesl Pauček rozseklým kolenem, se totiž začala projevovat zkušenost našeho soupeře, jenž profesorským stylem postupně získal převahu ve hře na balonu a vinou nedůrazu v brankovišti také časem i gólový náskok. Ten se po ojedinělé akci podařilo snížit Lávičkovi, jenž přebruslil tři soupeře a nekompromisně zavěsil, odpovědí nicméně nebyla následná vyrovnávací branka, nýbrž další tři inkasované góly, které definitivně rozhodly o vítězi úvodního kola ligy - nic na tom nezměnila ani využitá standardní situace v závěru - taktéž z hole Lávičky.

Úkol do druhého zápasu tak byl - být lépe připravení na souboje s dvoumetrovými soupeři, kterých se zejména v kladenských dresech prohánělo nespočet. A od úvodního hvizdu to bylo o něčem úplně jiném než s Plantas. Ačkoliv nás AIK předčilo ve všech měřitelných fyzických ohledech, tedy včetně výšky, váhy, muskulatury a počtu čelenek, dokázali jsme za velkého vypětí a odhodlání s nabušeným soupeřem držet krok a co víc, hned čtyřikrát se nádhernými trefami (dvakrát o břevno, jednou z úniku a jednou po kombinaci do prázdné klece) ujmout vedení. K dokonalosti chyběl jen fakt, že kladenští bodybuildeři pokaždé dokázali během pár chvil srovnat a vedení se tedy Texasu ani jednou nepodařilo navýšit na výraznější rozdíl. Klíčové momenty přišly až v polovině třetí třetiny - Kladno se dokázalo utrhnout do dvoubrankového vedení a naše oslabená sestava (dva hráči v průběhu utkání vypadli kvůli zranění) už dokázala korigovat pouze jednou, a  to v samotném závěru, kdy Zeman svým druhým gólem v utkání využil přesilovku. I přes jeden z nejlepších týmových a fyzických výkonů tak po porážce 5:6 do tabulky nepřiplul žádný bod.

Pozitivum je, že od prvního matného zápasu přišlo razantní zlepšení a dost možná nejsilnějšího soupeře ligy jsme dokázali herně minimálně velmi potrápit. Do budoucna je ještě třeba zlepšit fyzickou připravenost, protože rozdíl mezi letošním a loňským ročníkem, kdy jsme váleli o soutěž níž, je opravdu propastný a pokud se chceme umístit na předních příčkách tabulky, musíme na téhle konkrétní věci hodně zapracovat.