PŘÍŠTĚ MUSÍME VÍCE TREFOVAT ZAŘÍZENÍ

5. října 2020
PŘÍŠTĚ MUSÍME VÍCE TREFOVAT ZAŘÍZENÍ

Dorostenci odehráli o víkendu domácí turnaj v Chýni.

Pohled hráče - Michal Havlíček:

V sobotu 3. 10. 2020 jsme pořádali 2. kolo dorostenecké ligy v Chýni. První zápas jsme odehráli proti Viking Kobylisy. Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobře, protože už po 36 sekundách jsme šli do vedení mou střelou po nahrávce Ondry Bradáče. V první třetině se ještě prosadil Honza Sátra krásnou střelou, která vymetla pavučiny v levém horním rohu. Ve druhé třetině se nikdo neprosadil a stav byl pořád stejný 2:1 pro nás. Hned na začátku třetí třetiny hosté odpověděli vyrovnávacím gólem na 2:2. Potom jsme se v rozmezí osmi minut prosadili hned dvakrát a to střelou Vangiho Zingopise a Vojty Jůna. Hosté opět odpověděli gólem, tentokrát z trestného střílení na konečný výsledek 4:3 pro nás. Ke konci se zápas ještě trošičku zdramatizoval, ale gól už nepadl. Zápas hodnotím kladně, až na dost neproměněných šancí a dvě zbytečné vyloučení.

Druhý zápas nás čekal po přibližně pěti hodinách proti Spartě Praha. První třetina byla velice zajímavá, protože v ní padlo pět gólů. Čtyřikrát se trefila Sparta a jednou my. Před začátkem zápasu jsme si jasně řekli, že nesmíme „prospat“ první třetinu, abychom nemuseli ke konci dotahovat a to se nám moc nepovedlo. Ve druhé třetině se zápas začal až moc vyhrocovat. Jak my, tak i Sparta jsme začali více faulovat a na hřišti jsme si vyměňovali své názory. Sparta dala svůj pátý gól zápasu, na který po pár minutách odpověděl Vojta Jůn po mé nahrávce. Druhá třetina skončila za stavu 5:2 pro Spartu. Do třetí třetiny jsme se na střídačce vyhecovali a začali více běhat a kombinovat nahrávky. Po mém vstřeleném gólu ze standardní situace, díky asistenci kapitána Honzy Drebitka na 5:3, se Sparta začala bát o výsledek a začali více faulovat a byli dvakrát vyloučeni. Toho jsme využili a vstřelili jsme gól na 5:4. Sparta po pár vteřinách zareagovala na 6:4 a hned na to po 23 sekundách odpověděl Adam Neugebauer na 5:6. Zápas jsme se snažili vyrovnat, ale bohužel se nám to už nepodařilo. Zápas přidávám k těm velice povedeným, protože i přes vyhrocený zápas jsme udrželi své nervy a po zbytek zápasu diktovali tempo hry. Velké díky patří trenérkám a také gólmanovi Honzovi Piknerovi, který nám jako vždy, vychytal spoustu střel. 



Komentář trenérek Zuzky Purkrábkové a Aničky Jílkové:

Do prvního zápasu jsme nastoupili v poměrně slušném tempu, které jsme ale nedokázali udržet do druhé a třetí třetiny. Nechali jsme se ukolébat pomalou hrou soupeře, který nám dával na vše spoustu času. Musíme ještě potrénovat přesilovky.
V druhem zapase nas cekal kvalitni souper. Bohuzel jsme si nechali utect prvni tretinu, a pak meli velky problem to dohnat. Vysledek vystihuje obraz hry, priste musime vice trefovat zarizeni. Kluky chvalim za moral a cely tym za poradani, ktere bylo, jako vzdy, bez problemu.