SNAD NEBUDE PAUZA DLOUHÁ

14. října 2020
SNAD NEBUDE PAUZA DLOUHÁ

Ženy si po víkendových bojích připisují opět jen jedno vítězství.

V prvním zápase proti Litvínovu, který měl být odvetou za nepovedený zápas v Poháru, jsme nezačali dobře, neboť už po 4 minutách se prosadila nejlepší hráčka hostí. Následně z naší strany přišla povedenější pasáž, kdy jsme po dvou minutách dokázali skóre otočit na 2:1. Těsně po naší otočce ale Litvínov srovnal a stav před pauzou byl 2:2. Vstup do 2. třetiny byl z naší strany opět špatný a soupeř zaslouženě odskočil do tříbrankového vedení. To nás konečně probudilo z letargie a do konce třetiny se nám podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Ve třetí třetině jsme i po stažení na dvě lajny bohužel nedokázali vyrovnat a tak zápas skončil 4:5. Zápas ovlivnila i naše zbytečná vyloučení, kterých rozhodčí udělili celkem 5!

Ve druhém zápase jsme na domácím kluzišti přivítali Chomutov. Tentokrát byl začátek zápasu mnohem lepší než v sobotu a po 5 minutách, kdy jsme na soupeře vletěli, jsme vedli 2:0. Vedení mám nevydrželo dlouho a Chomutov snížil na 2:1. Do konce třetiny měl každý z týmů pár slušných šancí, dvakrát zvonila i tyč, ale gólmanky za svá záda žádný pokus nepustily. Začátek 2. třetiny byl naštěstí odlišný než v ostatních zápasech, kdy nás nejprve skvěle podržela Götzová, a poté jsme odskočili do dvoubrankového vedení. Zbytek třetiny se nesl v duchu konce 1. třetiny, kdy oba týmy měly dost šancí, ale skvělé gólmanky opět za svá záda ani jeden pokus nepustily. 3. třetinu jsme opět začali laxně, opět přišlo zasloužené snížení hostujících hráček. Po úpravě sestavy jsme konečně soupeřkám výrazněji odskočili a i když Chomutov ke konci snížil na rozdíl dvou branek, vítězství jsme si už pohlídali.

Za víkend tedy opět bereme jen půlku možných bodů. Teď přichází (doufejme) ne moc dlouhá vynucená pauza, kterou určitě využijeme ke konsolidaci sil.