2. KOLO POHÁRU ČP: KAPITÁN SLÁDEK ŘÍDIL HISTORICKÝ OBRAT

2. září 2018
2. KOLO POHÁRU ČP: KAPITÁN SLÁDEK ŘÍDIL HISTORICKÝ OBRAT

Představte si tohle. Vedete 4:0 v polovině 1. třetiny, ale v poslední minutě základní hrací doby ztrácíte 2 branky. A nakonec ten zápas vyhrajete v prodloužení. Tohle všechno se stalo v pátek v Kunraticích texaským mužům ve 2. kole Poháru České pojišťovny.

Texasany nečekal ve 2. kole Poháru České pojišťovny jednoduchý úkol. Po postupu ze 3. místa základní skupiny E nastoupili proti vítězi skupiny C - diviznímu týmu Florbal Sokolov. Longhorny přišly podpořit texaské ženy, zástupci mládeže i rodiče hráčů. Jeden z nich, sportovní komentátor Petr Vichnar, vyhlásil zápasové line-upy.

1.třetina
Kdo přišel do haly nebo k onlinu o trochu později, tak se nestačil divit. V 49. sekundě zápasu bylo po brankách Vichnara a Kukačky skóre 2:0 pro Longhorny a kunratickou základkou se rozléhala stejná hudba, která hrála po gólech českým hokejistů v památném Naganu. V závěru 4. minuty navíc přidal třetí branku Texasu David Musil a opařený Sokolov už prohrával 0:3. První polovina úvodní části byla jasně v režii domácích, což podtrhl opět Vichnar, který odrazem míčku o obránce hostí zpoza branky zvýšil už na 4:0. Následná nepovedená přesilovka ale sebrala Texasanům vítr z plachet a na dalších 35 minut se situace na hřišti úplně otočila. Sokolov do první přestávky stihl díky Gasparikovi a úspěšnému exekutorovi trestného střílení Moslerovi snížit a dostat se zpátky na dostřel.

2.třetina
Nadějné vedení Texasu se definitivně rozplynulo ve druhé třetině. Opět se trefili Gasparik s Moslerem. Druhý jmenovaný využil ve 33. minutě přesilovku po faulu Kukačky a vyrovnal skóre. Opaření Longhorni byli u všeho pozdě, nedostávali se do šancí a jen díky dalšímu výbornému výkonu brankáře Martina Murína udrželi nerozhodný stav do druhé přestávky.

3.třetina
Ani vstup do závěrečné části Texasu nevyšel podle představ a v polovině třetí dvacetiminutovky už vedl divizní favorit o dvě branky. Na pátý gól čekali Texasané dlouhých 44 minut od posledního úspěchu Vichnara. A byl to opět on, kdo stál na konci akce, která začala nahozením Michala Sládka na branku soupeře. Vichnar míček doklepal za nejistého brankáře hostí a vykřesal naději. Sokolov se ale o minutu později opět dostal na koně díky podobné situaci z první části, jen tentokrát si míček do vlastní branky dopravili domácí. Longhorni se i díky mohutné podpoře v hledišti nadechli k poslednímu náporu. Dvě dobré střely sice skončily na tyči, ale v poslední minutě se začaly dít věci. Při hře bez brankáře si vzala slovo první obranná formace. Nejprve Michal Sládek tečoval nabídku Jirky Petra a Texas ztrácel 52 sekund před koncem už jen jednu branku. Sládek se poté v rohu útočného pásma dostal k míčku po zblokované střele svého parťáka z obrany a zády nahodil k brance míček, který k překvapení všech skončil 8 vteřin před koncem za nešťastným brankářem hostí! A jak kapitán Texasu celou situaci okomentoval?

"Poslal jsem to backhandem před bránu. Mělo to být tvrdší nahození, ze kterého byla žblabuně."

Prodloužení
Texas byl po neuvěřitelném závěru normální hrací doby na koni a v nastaveném čase obrat epických rozměrů dokonal. Nezastavitelný Sládek naservíroval na zlatém podnose přihrávku hrajícímu trenéru Ladislavu Hrmovi, který si zkušeně počkal a přehodil gólmana Sokolova. Kunratická hala propukla v euforii a Texas se tak třetí rok po sobě probojoval do 3. kola Poháru České pojišťovny, ve kterém se utká s vítězem zápasu mezi Příbramí a Strakonicemi.
#nahodrohy

    Dále čtěte