První hrací víkend = 6 bodů

22. září 2021
První hrací víkend = 6 bodů

Konečně jsme se dočkali!!! Po dlouhých měsících čekání se nám rozjela sezóna 2021/2022. Doufejme, že dojde do zdárného konce a nic nám ji nepřekazí.

Sobota

TJ Sokol Nové Strašecí x Texas Longhorns            3:4

Sobota nám začala trochu deštivě, takže ideální počasí na sledování florbalu na hale. Zápas se hrál ve městě naší slavné hokejové #68. V hale po rozběhání musel teploměr ukazovat minimálně 50°C, ale to vůbec nevadilo. První zápas sezóny začal trochu zlehka a nejistě na obou stranách. Šlo to vidět hlavně na prvních střídání. 5. minuta nám přinesla první branku, a to z hokejky Vesecké. První áčko si připisuje i gólmanka Neumanová. Ani ne za minutu už tu máme další příspěvek v bráně domácích. Radovat se mohla Jílková, která byla přesná. Do konce první třetiny nám přibyl jen jeden gól. Bohužel z hole domácích. Stav po první třetině máme 1:2. Do druhé třetiny jsme vstoupily o hodně lepší než domácí. Ruce nahoru po gólu první zvedala Budská a o 4 minuty byla slavná zase její kolegyně z lajny Vránová. Stav 1:4. 32. minuta zápasu byla zajímavá. Vesecká si tak trochu zahrála na „fotbalistu“, ale její zdvižené ruce k nebi rozhodčí neobalamutili a faul se nepískal. Třetí třetina přinesla první vyloučení. Na trestnou míří Pavlicová po shození protihráčky za mantinel. Bohužel toho Strašecí využilo 6 sekund před koncem vyloučení ze standartky před naší bránou. Strašecí bylo na koni a za 2 minuty zvyšuje skóre na 3:4. Nás zachraňuje v bráně Neumanová, která má super zákroky v celém zápase a drží tým. Skóre se do konce zápasu nezměnilo a máme tu první výhru sezóny. 

Neděle 

ACEMA Sparta Praha UNYP x Texas Longhorns           7:8

Neděle byla na počasí příjemnější. Zápas se hrál v podvečer na Barrandově. Do brány se nám postavila po roční pauze Karolína Marko. Změnu skóre nám přinesla až 10. minuta. Úplně první gól na 1. lize žen střílí Batíková z neskutečného úhlu. Po právu si odnáší ze hřiště míček do vitrínky. Zahanbit se nenechala ani kapitánka Kračunová, která se trefuje k tyčce ze standartky. O 20 sekund později dostáváme gól, ale neusnuly jsme, a za 24 sekund se Špičáková před bránou nemýlí a dává další branku. Tři góly během 44 sekund to se jen tak nevidí. Poslední gól 1. třetiny dává Vránová a uzavírá skóre na konečných 1:4. Ve 2. třetině přišlo na střídání gólmanek domácích. Lepší gólový vstup do třetiny měly hráčky Sparty. Zaznamenaly dva přesné zásahy do naší brány. První gól v novém dresu dává Škvorová, které se to konečně povedlo. Sparťanky šlapaly dál a snižují na rozdíl jedné branky. Rakové nevyšly střelecké pokusy z dálky, a tak si šla stoupnout před bránu. Tam už byla nekompromisní a rozvlnila síťku. Na závěr se nám trefuje Černá a držíme pěkný náskok 4:7. Ve třetí třetině (hlavně posledních 10 minut) byly více na míčku hráčky Sparty. Ty dokázaly do 57. minuty srovnat na 7:7. Pak přišlo nesmyslné vyloučení Škvorové. Čtveřice Batíková-Charvátová-Rozehnalová-Vesecká držely míček za bránou a Vesecké se podařilo vsítit branku. Domácí to pak zkoušely v šesti, ale už jim nic nevyšlo. Dramatický zápas nám končí 7:8. 

Premiéru v roli trenéra si v tomto utkání odkoučoval Ondra Bendik. Doufáme, že na konci sezóny bude mít stejně vlasů jak na začátku. Největšího prasáka utkání vyhrává Kračunová, která strávila na trestné 6 minut. Vesecká si připsala 1+4.

Neděle se taky nesla v duchu oslav narozenin. Poslední náctiny nám slaví Karla „Kája“ Batíková a Eliška „Knedla“ Charvátová. Čtvrt století nám slaví Natalie „Vessi“ Vesecká.

Přejeme naším oslavenkyním všechno nejlepší, hodně štěstí, zdraví, lásky a životních úspěchů (nejen na hřištích). Všechny dostaly cenné dary do života.