Muži na úvod pouze za bod, další jim sebraly nepovedené závěry a nekonečné nájezdy

22. září 2021
Muži na úvod pouze za bod, další jim sebraly nepovedené závěry a nekonečné nájezdy

Mužský A – tým má za sebou první zápasy v nové sezoně. Na staré hale na Chodově jim byly soupeřem dva rezervní týmy – Texas nejprve vyzval béčko právě superligového Chodova, následně pak změřil síly s druhým týmem Olympu.

První mač proti zcela neznámému soupeři začal vlastně nejlépe, jak úvodní zápas sezony začít může. Už zkraje třetí minuty získala první lajna Texasu dobrým pohybem balonek na útočné polovině a krásnou přihrávku Baumruka umístil přesně k tyči kapitán Pauček. Další góly mohly následovat vzápětí, protože se většinu času vařil led právě v obranném pásmu Chodova, ujala se ale až krásná individuální akce špílmachra Baumruka krátce před první sirénou. Obraz hry se nicméně brzy začal otáčet – Chodov pochopil, odkud hrozí největší nebezpečí, tyto prostory zahradil závorami a sám se naopak začal tlačit směrem vpřed, z čehož plynuly texaské chyby a nepřesné rozehrávky. Po dalších nevyužitých šancích papírových hostů navíc „domácí“ tyto nevyužité příležitosti trestali vlastními trefami a druhá třetina tak končila za smírného stavu 2:2. 

Změnu skóre zpět ku prospěchu modře oděných už navíc hrstka na tribunách nespatřila. Krátce po nástupu do třetí části Chodov uspěl potřetí a uchýlil se k profesorskému stylu hry, který našemu Áčku zrovna dvakrát nevoněl a ještě k tomu na něj nikdo nebyl schopný nalézt recept. Konečný stav 2:6 tak vypadá hrozivě, vězte ale, že dva ze tří závěrečných tref padly do odkryté klece, neboť už nebyl čas na to neriskovat.

Po krátké pauze, kterou vyplnil hodně divoký souboj dalších dvou ligových soupeřů, z nichž u jednoho nebylo zřejmé, zdali si přišel zahrát, či si jen u vchodu do haly zapomněl koupit lístek, se šlo do duelu s rezervou Olympu. Ta nastoupila v hodně okleštěné sestavě a podle toho se taky odvíjel obrázek hry – Texas byl většinu času na balonu, bušil ale do plných, takže většina akcí končila střelami z dálky, které byly buď nepřesné, nebo se jednal o kopce tak vysoké, že nemohly ohrozit gólmanovo konto.

Olymp navíc z minima vytěžil maximum a po pauze šel do vedení, kterého dosáhl směsicí přibližně šesti odrazů od různých částí končetin a herního nářadí těch, kdo se v tu chvíli pohybovali okolo Máčalou střeženého brankoviště. Naštěstí ani smůla Texasu netrvala věčně a po krkolomné rozehrávce se tvrdou ránou prosadil Ptáček, jehož minutu a půl před druhou sirénou následoval a všechny pavoučí obyvatele z pravé šibenice zároveň vyhnal Vobecký.

Když navíc zkraje třetí třetiny pěknou kombinaci bratří Zemanů zakončoval a na 3:1 upravoval mladší z dvojice Pavel, zdálo se, že si parta kolem nehrajícího trenéra Ježila jde pro první tři body. Jenže jak říká stará pranostika, není radno chválit dne před večerem a oslavy tak byly pokaženy znovu nepovedeným závěrem – v něm nejprve Olymp dal jediný normální gól za celý zápas, následně pak při hře bez brankáře pouhých 11 sekund před koncem navázal na chaotickou první trefu a po několika fyzikálně nemožných odrazech přeci jen dotlačil za Máčalova záda.

Muselo se tak jít do nájezdů, kde se o slovo místo florbalu přihlásil institut „kvantina na úkor kvality“. Musela totiž rozhodnout až neuvěřitelná 12. série trestných střílení, v níž se jako první z dosavadních 23 střelců prosadil hráč Olympu a v době, kdy si většina fanoušků už znechuceně začala lít vosk do očí a přítomní pořadatelé vážně uvažovali o zničení zbývajících balonků, aby se na to už nemuseli koukat, tak rozhodl o tom, že druhý bod přistane právě v táboře červenobílých.

Z úvodního turnaje tak Áčko bere pouze bod, což je sice na jednu stranu o bod více, než vlastnilo touto dobou vloni, zároveň to je ale velká škoda, neboť se z obou úvodních představení dalo vytěžit daleko více.