Dorostenci pro začátek za tři body

Obsah  |  26. září 2021
Dorostenci pro začátek za tři body

Po dlouhé pauze se do zápasových bojů dostaly i naše mládežnické kategorie. Jako první odšpuntovali své vystoupení dorostenci, kteří se rvali v sobotu v Černošicích. Přečtěte si postřehy jednoho z aktérů, Štěpána Dufka.

V sobotu 25.9. jsme odehráli dva zápasy.

Z černošické haly jsme bohužel odvezli jen 3 body, které jsme vybojovali proti FbC Red Dragons Hořovice. Všechny 3 třetiny jsme odehráli lépe, i když to byl první zápas po covidové pauze. Hned ve 3. minutě dostala branka Marka Hauptmanna Texas na vítěznou vlnu. Nováček dorostenců Ondra Sátra v 11. minutě zvýšil stav utkání na 2:1. Po 2. třetině, kde se střelecky prosadil Michal Havlíček a Vangelis Zingopis, jsme vedli už 4:2. Třetí třetinu pohlídala obrana a dobře chytající Tomáš Velé. Tři odvezené body utvrdil dokonaným hattrickem Marek a zaskóroval i Honza Sátra. Byla velká škoda několika neproměněných šancí, ale i přes to je konečným výsledkem stav 7:3 pro Texas.

Vstup do druhého zápasu proti Čelákovicím vypadal nadějně. Po výborné sólové akci Michala Havlíčka jsme se ujali vedení, ale soupeř po necelých třech minutách srovnal stav. Následně se Petr Remiš obtočil kolem branky a dostal Texas opět do vedení. Do konce třetiny padly už jen 2 góly a to na obou stranách. Druhá část zápasu byla vyrovnaná, ale skóroval jenom soupeř, čímž vyrovnal zápas na 3:3. Ve třetí třetině to vypadalo nějak podobně. Hra byla vyrovnaná, ale u nás ostatně jako po celý zápas zaostávala rozehrávka a nabíhání útočníků. Kámen úrazu bylo vracení do obrany a zbrklé nepromyšlené chyby, které nás stály těsnou prohru 3:4.

Celkově jsme rádi, že i po roční ligové pauze, bez našich trenérů, které mimochodem chvályhodně zaskočil Franta Matějka, a v menším počtu hráčů na střídání, jsme obstojně odehráli oba zápasy.