Muži proti favoritům neuspěli

5. října 2021
Muži proti favoritům neuspěli

Druhý turnaj čekal o víkendu mužské Áčko, které tentokrát vyrazilo honit kuličku po parketách v Kostelci.

Právě parkety se ukázaly být největším nepřítelem v úvodním šťouchání se zkušenými Las Plantas. Těch sice dorazila jen osmička, svůj malý počet ale kompenzovali naučenou profesorskou hrou a hlavně schopností dobře krotit hadí vajíčko na uskákané hrací ploše. To Texas naopak zrazovalo a zatímco křiklavé dresy díky tomu využily většinu svých šancí, vyznavači konzervativnějších svršků se v zakončení trápili a pálili nespalitelné. Postupně se zvyšující náskok soupeře jsme tak stáhli až v závěru díky dvěma vikýřům novice Fíly Urbana, jenž alespoň kosmeticky upravil skóre na konečných 2:6 a vyhnul se tak pokutě za nevstřelený gól. 

O hodinu a půl a jednoho zraněného obránce později se šlo do souboje s favorizovaným výběrem Říčan, který minule rozdával radost v zápase s béčkem Kralup a nebohému soupeři nadělil do nůše 21 banánů, do Kostelce navíc přijel v počtu připomínajícím spíš hromadnou skautskou výpravu než florbalové družstvo. Papírovým předpokladům odpovídal i obraz hry - zatímco na polovině střežené Márou Máčalou se domácí proháněli jako za splašeným vysavačem, půlka Říčan měla pro Texas označení "hic sunt leones" a modrožlutí se k ní tedy ani vzdáleně nepřibližovali. Konečným úspěchem tak může být alespoň fakt, že se domácí řádění podařilo udržet v jednociferné rovině a zejména že se zápas dohrál v rozumném počtu, neboť z něj vinou nejrůznějších druhů zranění odstoupili další tři texaští a muselo se končit se třemi čerstvě naturalizovanými obránci.

Dva nepříznivé výsledky tak znamenají setrvání v nižších patrech tabulky, na druhou stranu ale uplynulý víkend asi nesplňoval parametry turnaje, ze kterého by se měly najisto odvážet body, takže je jasné, že naše chvíle teprve přijde - možná už příští týden na domácím rinku v Chýni!