Dvě porážky, přesto pozitiva

17. října 2021
Dvě porážky, přesto pozitiva

Pohled na zápasy dlouholetým hráčem Albertem Roučkou.

V sobotu 16.10. se odehrálo v Mladé Boleslavi 2. kolo 3. ligy Juniorů, které přineslo spoustu zajímavých zápasů a momentů. Náš tým, Texas Longhorns, odehrál svá utkání až v odpoledních hodinách.

První utkání bylo zahájeno dle rozpisu ve 13:40, soupeřem Texasu byla Florbalová akademie MB. Právě domácí Boleslav se ujala rychle vedení, ale hostům se podařilo v osmé minutě odpovědět. Do konce první třetiny se Boleslavi podařilo ještě dvakrát prosadit a určila skóre 3:1. Druhá dvanáctiminutovka se ze začátku pro Texas opět nevyvíjela dobře, inkasoval opět třikrát. Až v 18. minutě se povedlo z volného úderu od modré čáry srovnat Michalu Havlíčkovi. Do konce druhé třetiny padl ještě gól na obou stranách a skóre bylo 7:3. Třetí třetina nenabídla již žádnou branku a skóre zůstalo nezměněné.

Po dvou zápasové pauze vyzval Texas další pražský klub, Panthers Praha C. Již v druhé minutě otevřel skóre po nahrávce před branku Lukáš Bulíř. O 3 minuty později Panthers vyrovnali, ovšem hned v zápětí přišla červená karta pro střelce branky, protože nebyl uveden v zápise o utkání (ZOU). Následná přesilovka se ale pro Texas nevyvíjela dobře, spíše bránil a také přišlo dvouminutové vyloučení Dominika Havla za sekání. Přesilovku využil až v deváté minutě Daniel Bartůněk, který poslal Texas do vedení 2:1. Do konce první třetiny soupeř srovnal a poté daly oba týmy své třetí branky. V další třetině se prosadili dvakrát pouze Panthers a odskočili na rozdíl dvou branek. Ve 29. minutě snížil po přihrávce od Dominika Havla Michal Havlíček. Následně v rozmezí zhruba minuty nebyly Texasu uznanány dvě branky, první kvůli spornémů došvihu při střele a druhá kvůli postavení útočníka v brankovišti soupeře. Do konce utkání se podařilo prosadit už jen Pantherům, dokázali vstřelit dvě branky a utkání skončilo z pohledu Longhornů 4:7.

Obě utkání se sice výsledkově nepovedla, celkový týmový výkon nebyl vůbec ideální, je potřeba zapracovat například na přesilovkách, ale na výkonu se najdou i pozitiva. Chtěl bych poděkovat všem hráčům a trenérce Aničce Jílková za to, že dorazili a příště nás čeká 3. kolo 31.10. v Benešově.