Bylo nás pět

1. listopadu 2021
Bylo nás pět

Turnaj odehraný bez střídání popsal současný vedoucí kanadského bodování Marek Hauptmann.

V neděli 31.10 jsme se sešli v nafukovačce na Barrandově. Vzhledem k tomu, že hodně našich hráčů bylo buď ještě na prázdninách, v karanténě, a nebo se omluvili ráno před turnajem, tak nás bylo pouze 5+1.

1. Zápas

Čekal nás Olymp Praha. Nevěděli jsme, co máme od zápasu čekat vzhledem k tomu, že jich bylo 15 a do prvního koše postoupili z minulého turnaje. Už od začátku zápasu ale bylo vidět, že jsme všude rychleji. Bezradný Olymp od nás dostal v 1. polovině 9 fíků a v 2. polovině dalších 12. Zápas skončil 21:0 a za zmínku stojí nula našeho brankáře Patrika Dvořáka, pro kterého to byl vůbec 1. zápas za starší žáky.

    2. Zápas

    2. zápas jsme sehráli se Spartou. Vzhledem k tomu, že Sparta hrála také v malém počtu, a to v 8, tak zápas neměl moc velké tempo. Už v 2. minutě nás dostal do vedení nádhernou ranou do šibenice Ondra Sátra. I přes to, že byla Sparta většinu času na balónku, tak si žádné velké šance netvořila. Nakonec ale do konce poločasu stihla díky střele z dálky vyrovnat. Poté padla ještě na každé straně jedna branka. V druhé půli i přes to, že jsme nedrželi tolik balón, měli daleko více šancí. Bohužel jsme ale ani jednu nevyužili a to se nám vymstilo minutu před koncem, když si do vlastní brány srazil střelu po standartce Marek Hauptmann. Konečný stav 2:3

    3.zápas

    Zápas o třetí pozici proti druhému týmu Sparty. Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou, nebo spíše to tak vypadalo až do konce první části. To jsme najednou vypli a během tří minut Sparta otočila vývoj ze stavu 3:0 na 3:4. Naštěstí jsme se poté trochu zklidnili a znovu začínali mít převahu. Otočili jsme na 6:4. Když už vypadalo, že v poklidu dovedeme zápas do vítězného konce, tak rozhodčí zapískali úplně zbytečné vyloučení za vzdálenost (můj názor byl takový, že jsme byli od rozehrávky minimálně 3,5 m). Soupeř přesilovku rychle využil takže byl stav 6:5. Naštěstí na konci zápasu nás ještě pojistil trefou Ondra Sátra a my vyhráli 7:5.

    Za zmínku určitě stojí výborný výkon našeho gólmana Patrika Dvořáka, který ve druhém a třetím utkání pochytal spoustu těžkých střel a v prvním si dokonce připsal vychytanou 0 a jednu asistenci.