LOUČÍCÍ SE KANONÝR PAVEL HAROUŠ: TEXAS JE PRO MĚ SRDEČNÍ ZÁLEŽITOSTÍ

11. září 2018
LOUČÍCÍ SE KANONÝR PAVEL HAROUŠ: TEXAS JE PRO MĚ SRDEČNÍ ZÁLEŽITOSTÍ

Nové florbalové sezony obvykle přinášejí příchody nových hráčů, ale bohužel někdy také odchody osobností let minulých. Dnes oznámila definitivní konec florbalové kariéry jedna z nejvýraznějších legend klubu. Nejlepší texaský střelec všech dob Pavel Harouš pověsil florbalku na hřebík symbolicky po deseti letech existence týmu.

Po deseti sezonách v Texasu ses rozhodl ukončit kariéru? Co tě k tomuto rozhodnutí vedlo?
Rozhodování to bylo dost těžké, ale v poslední době mi už florbal nadával to, co kdysi. S ubývajícím časem na tréninky šla výkonnost dolů a rozhodně jsem nebyl ofenzivním tahounem, jak to snad i bylo v prvních letech Texasu. Studentská léta už jsou dávno pryč, priorita teď bude vlastní rodina.

Prakticky po celou svou kariéru jsi patřil mezi ofensivní lídry Texasu. Do nynějška jsi nastřílel nejvíc branek ze všech Texasanů v historii. V čem tkvěl svůj pověstný „čuch“ na góly?
V prvních sezónách jsem měl rychlé nohy, takže jsem pupkáčům v nižších ligách snadno utekl. Při postupné proměně mě samotného v pupkáče jsem často stál na správném místě a nějak to tam zametl. Moc bych se nepřeceňoval, ale střela zápěstím mi snad i šla!

Texas nikdy nebyl jen florbalovým týmem, ale zdobila jej i výborná parta. Na které zážitky mimo mantinely nejraději vzpomínáš?
Když se řekne Texas, tak se mi vybaví jen málo zápasů, zato spousta zážitků mimo mantinely, jak jsi sám řekl. Výjezdy mimo Prahu i společné párty byly legendární právě kvůli skvělé partě! Těch historek, co se na každém pivku vypráví stále dokola je mnoho, publikovatelné na webu ale asi nebudou! (smích)

V posledních letech už jsi nebyl tolik vidět a objevoval ses spíš sporadicky. Výsledky Texasu jsi ale pečlivě sledoval. Co říkáš na své nástupce v týmu?
Ne každý úplně zapadl do party a mám pocit, že se časem začala u nově příchozích upřednostňovat florbalová kvalita nad lidskou. V určitý čas to díky tomu skřípalo nejen v šatně, ale i na hřišti. Ta doba už je ale dávno zažehnána a Texas zase šlape jako hodinky. Moc si přeju, aby to tak bylo i do budoucna.

Poslední slova nechám na tobě... Ať už to bude vzkaz, poselství nebo cokoliv...
Děkuju za super deset let, zažil jsem toho spoustu a bude na co vzpomínat! Texas je pro mě srdeční záležitostí a vždycky bude.

Historické statistiky Pavla Harouše:
Branky:
161 (1.)
Asistence:
59 (6.)
Body:
220 (2.)
Trestné minuty:
68 (2.)
Odehrané zápasy: 178 (5.)

pozn. V závorce uvedeno historické pořadí  v dané kategorii.