Muži konečně zabrali a domů vezou čtyři body

8. listopadu 2021
Muži konečně zabrali a domů vezou čtyři body

Mužské Áčko po třech utrápených představeních slaví. V Černošicích to sice střelecky zase nebyla žádná hitparáda a i vinou neproduktivity se bralo o dva body méně, vydřené vítězství nad Kutnou Horou a nájezdová loterie s Amigos však posouvá Texas v tabulce pomalu směrem vzhůru!

Oba zápasy jsou hrozně těžké na hodnocení a jejich průběh vypadal taktéž podobně. Většinu času měla kulaté jsoucno na svých topůrcích připevněná mladá výprava Texasu, která si i vytvářela nemalou řadu šancí, možná i kvůli překvapení z toho, jak jednoduše se dostává do zakončení, se jí nedařilo tyto tutovky proměnit. Naopak oba soupeři, při vší úctě k nim, se do šancí vlastním přičiněním dostávali jen minimálně a naprostou většinu inkasovaných gólů tak můžeme označit jako velmi smolnou, mimořádně šťastnou nebo vytvořenou našimi chybami. 

A tak plynul čas jak bylo zvykem. Texas tlačil a pálil nespalitelné, z nenápadných situací pak sám inkasoval a musel dotahovat. Zatímco proti Amigos to stačilo "pouze" na bod, který je sice v současné chvíli vyvažován zlatem, všichni ale ví, že to měl být trojnásobek, parádně na morál zahraná třetí perioda s Kutnou Horou konečně přinesla ty vytoužené tři knoflíky na kabát, jež znamenají odpoutání se od absolutního tabulkového dna. Navíc právě tahle část turnaje ukázala, že modrozelená výprava ještě letos není zdaleka ztracená, neb svého soka prakticky do ničeho nepustila a mlela jej jako kukuřici prakticky ve všech herních aspektech. Když na to naváže i za dva týdny v Kralupech a  ideálně i po vánoční reprepauze, může z toho ještě být fajn cesta ligovou tabulkou!

Děkujeme netradičně zaplněným tribunám za podporu a burácivý potlesk po závěrečném hvizdu, věříme, že jsme vás tentokrát neironicky naladili na to, abyste za ty dva týdny přišli znovu.