Muži znovu za nula

23. listopadu 2021
Muži znovu za nula

Poslední kolo v letošním kalendářním roce má za sebou mužské Áčko, které tentokrát odcestovalo do neoblíbených Kralup. Na tamní s bazénem sousedící hale vyzvalo kromě velkého favorita z Kladna také domácí rezervu Wolves, která se letos vyznačuje tím, že dokáže konkurenceschopnou sestavu dát dohromady právě pouze na domácí palubovce.

A to se právě stalo osudným v prvním letošním vzájemném utkání. Ačkoliv zejména první a druhá část byla většinu času v režii Texasu, neoblíbený povrch a nepřesná střelba společně znemožňovala hostům odskočit do vedení. Naopak Kralupy, které se snad poprvé v sezoně sešly v plném počtu (běžně můžeme Wolves vidět na turnajích s cca dvěma náhradníky, co se snaží nedostat přes dvacet gólů), hrály to, co potřebovaly a ve třetí třetině, již můžeme označit jako nepovedenou, nakonec odskočily do rozhodujícího vedení, které ale úplně neodpovídalo obrazu hry.
Po pauze a vydatném obědě v jedné z místních restaurací, kde dokonce k radosti jednoho z členů výpravy vysílali zápas objektivně nejlepšího fotbalového klubu republiky, jenž v Ďolíčku hostil Budějovice, se šlo na duel s Kladnem. To sice dorazilo v úsporném počtu 6+1, znalci regionálních soutěží ale jistě ví, že v jejich kádru je nemálo šikovných a důrazných hráčů, kteří se navzájem znají jako sourozenci a kanadské body sbírají v úctyhodném tempu. Z texaské strany to byl daleko vyzrálejší a zodpovědnější výkon než v prvním případě, velkého favorita se jim několikrát podařilo zamknout a přehrávat, propenetrování míčku až do klece se ale opět vyvedlo jen dvakrát. Naopak Kladenským se dařily jak pohledné kombinace, tak i zakončení z nepříliš tradičních pozic nebo technické parádičky zpoza brány, což nakonec poprvé v sezoně znamenalo porážku s dvouciferným počtem branek.
Texas tak po nepovedeném víkendu spadl na předposlední místo tabulky a ve druhé části sezony, z níž snad zatím chlapcům neuběhla ani polovina, mají co dohánět. Těšit je může alespoň to, že až na zakončení už předvedená hra dosahuje parametrů současné soutěže (snad s výjimkou dvou až tří ustřelených týmů na špičce tabulky) a také fakt, že do prokletých Kralup, kde žádný tým v historii vyjma domácích borců nezahrál dobře, se podívají už jen jedinkrát.