Brzký ranní výjezd do Stochova

21. prosince 2021
Brzký ranní výjezd do Stochova

Dorostenci se na svůj poslední zápas letošní roku podívali do haly do nedalekého Stochova. Dojmy ze zápasu popisuje starší žák Kryšpín Dryák.

V prvním zápase jsme se utkali s Orkou Čelákovice. Zápas začínal v 8:00, tudíž většina z nás vstávala okolo šesté až sedmé ráno. I přes značnou rozespalost jsme si ze začátku vedli docela dobře. I když jsme dostali gól hned v první minutě, skončila první třetina 1:1, hlavně zásluhou Marka Hauptmanna, střelce našeho prvního gólu. Na začátku druhé třetiny to také vypadalo nadějně, poté, co jsme se dostali do vedení díky dalšímu gólu Marka Hauptmanna. Naneštěstí se nám poté přestalo dařit a Orka dala tři góly, a tak bylo skóre na konci druhé třetiny 2:4 v náš neprospěch. Třetí třetina ze začátku vypadala také dost beznadějně, po dalších dvou gólech Orky, ale nakonec jsme se alespoň trochu vzpamatovali a v osmé minutě vstřelil gól Jan Sátra. Orka tento gól po dvaceti vteřinách oplatila. Zápas zakončil gólem Michal Havlíček, takže jsme nakonec prohráli 4:7.

Do druhého zápasu jsme nastupovali proti jasně silnějšímu soupeři, Spartě. Poslední utkání se Spartou byla drtivá porážka Texasu 0:9, takže cíl byl jasný - nedostat tak strašně na frak. Po první třetině to nevypadalo moc, že to zvládneme, protože jsme inkasovali 6 gólů, ale aspoň jsme to Spartě trochu oplatili dvěma góly, které dali Marek Hauptmann a Michal Havlíček. V druhé třetině jsme ale zlepšili obranu, takže Sparta nám dala jen dva góly a Marek Hauptmann krásně proměnil nájezd. Skóre bylo tedy po druhé třetině 3:8. Třetí třetina šla ještě o něco lépe, neobdrželi jsme žádný gól, a i přes to, že Kryšpín Dryák promrhal velkou šanci (za což musel napsat článek), jsme dali gól, pouhých dvacet šest vteřin před koncem utkání skóroval Michal Havlíček, druhé utkání skončilo opět prohrou, tentokrát 4:8.