Obsáhlý report od chlapů: Klokani si oranžové Sépie strčili do svého vaku a odskákali s třemi body

19. ledna 2022
Obsáhlý report od chlapů:  Klokani si oranžové Sépie strčili do svého vaku a odskákali s třemi body

Bohemians C ve 13. kole základní části české PH a SČ ligy mužů využili domácího prostředí a předvedli konkurenčním sépiím lekci z produktivity v poměru 5:1. O osudu utkání bylo rozhodnuto již v průběhu první třetiny, kdy se o vítězný gól postaral Vít Hlaváček. Komentovaný zápas vám přináší Radek Pelán.

Bohemians C vstupovali do duelu v roli mírných favoritů. Dokazovala to například schopnost vyhrát více jak 50 % odehraných utkání a z pohledu oranžových sépií i záviděníhodně kladná bilance brankového rozdílu, jenž se u Texas Longhorns pohyboval tak hluboko, že by ho nevyčenichal ani policejní pes. V neprospěch hostů hrála i úspěšnost přesilovek, v nichž jejich soupeř zaznamenal přesně trojnásobný počet vsítěných pokusů. Bobři od hoší řeky však vkládali své naděje do nejproduktivnějšího člena týmu v podobě Šimona Baumruka, jenž v této sezoně nastřílel již čtyři góly. Poslední dobou si ale velká část fanouškovské základny klade otázku, zda tento nadějný mladík netrpí bolestí zad, vzhledem k tomu, že na svých bedrech táhne celý tým a zda ho tento problém neomezí přímo v zápase. Dalším faktorem, který by mohl přiklonit váhy florbalového štěstí na stranu oranžového válce je úctyhodné číslo dvou průměrných diváků na zápas, kteří se i po opakované nabídce o pomoc zapřísahali, že chodí dobrovolně. Klokani sice drží toto číslo o jednotku výše, v tomto duelu se však očekává masivní účast fanoušků seriálu ze Zátiší bikin.

Již od prvních vteřin zápasu bylo jednoznačné, že ke slovům Petra Vobeckého ‚spíše vyhrajem‘ spíše nedojde. Nejprve se v úvodu prosadil Martin Horák, na kterého jen o pár vteřin později navázal Hlaváček. Následný protiútok pražských sépií byl ale natolik drtivý, že Klokan s číslem 2 raději hodil míček za hrazení a utekl na střídačku. Parádní dorážkou z blízka se nejprve předvedl Zdeněk Dryák, o chvíli později zase pálil z levé strany spící kanonýr Petr Lávička, obrana domácích však se štěstím vydržela. Na slavného čaroděje Gandalfa ze známé filmové trilogie si vzpomněla stálá jednička Marek Máčala, jenž se slovy ‚neprojdeš‘ opakovaně udržel skóre utkání na průběžných 2:0. Před pohledy z novinářské tribuny se chtěl předvést i Baumruk, jeho rána však jen těsně prolétla nad břevnem. Drtivý tlak svého týmu v branku přetavit v závěru první třetiny nedokázal ani kapitán Tomáš Pauček, soupeřův gólman jeho prudkému projektilu vystavil stopku a se spokojeným výrazem který pod maskou nebyl vidět odkráčel na střídačku.

Sportovním pořekadlem ‚nedáš dostaneš‘ se v úvodu druhého dějství řídil Klokan František Zub, jenž využil nepřehledné situace, před bránou se rychle zorientoval a povedenou střelou k pravé tyči poslal svůj tým do třígólového vedení. Domácí následně pelášili dopředu a snažili se využít své přesilovky, kterou jsem neviděl, protože jsem kontroloval zprávy na messengeru, takže ji nemohu komentovat. Nadějného protiútoku mohl využít mladík Šimi, jeho nečekaná otočka však byla brankářem očekávaná a míček se ocitl v jeho rukavicích. Opětovně započatý presink oranžového válce byl v šesté minutě přerušen gestikulací kapitána, jenž si vyžádal po předchozím souboji ošetření. Následně se však ukázalo, že mu pouze došla mana a v zápase mohl po doplnění pokračovat. O dalekonosnou střelu se v závěru třetiny pokusil Sebastian Grabinský, projektil, jenž by nejbližší oběť poslal na jednotku intenzivní péče a jistojistě by proděravěl síť v brance ovšem pouze olízl levou tyč. Z další trefy se tak již po čtvrté radovali hoši v zelenobílém. O tento počin se po nechytatelné ráně z předbrankového prostoru zasadil Martin Novák.

Motivace k alespoň jedné brance, která by mohla započít nejšílenější obrat v historii PH a SČ ligy mužů byla na tvářích hostů zřetelná. Ze začátku třetí části se mohl prosadit již zmiňovaný tahoun, jeho rána ale mířila tak vysoko nad, že by se nejednalo o gól ani kdyby stály čtyři brány na sobě a o dráze jejího letu nás bude dále informovat česká astronomická asociace ve chvíli, kdy proletí okolo jejich satelitu. Duel se mohl nést refrénem známé písničky ‚pátá právě teď odbyla‘, Máčala však tento song nezná a stoprocentnímu gólu ze strany Klokanů tedy raději zabránil, aby se při zpěvu neztrapnil. Své spoluhráče tak konečně rozjásal právě se probudivší kanonýr Lávičkos. Poněkud drze se vecpal mezi obranu soupeře, a i za cenu nepříjemné bolístky propašoval míček až za záda gólmana takovým způsobem, že by se za něj nestyděl ani Hustej Wimpy, autor písně Pašerák. Asistenci si připsal Grabinský, takže mu taky zatleskejme. Jeden z trenérů se na následný úsek hry, kdy k vážnějšímu ohrožení ani jedné strany nedošlo, již nemohl dívat a vyhlásil raději odpočinkový čas. Větší část Texaských krav se již v opětovně rozehraném utkání viděla večer u Bansethů a došlo tak nakonec na slova Zuzany Norisové, jejíž píseň bude mít ode dneška v playlistu střelec branky Matěj Pecha. Pár sekund před koncem mohl na svůj první gól navázat ten produktivní Petr, perfektnímu skóre 5:2 ale zlomyslně zabránil soupeřův brankář pozorným zákrokem. Píšťalka hlavního arbitra tak ukončila utkání za stavu 5:1.

Oranžový válec si tím pádem došel již pro desátou porážku v této sezoně, díky čemuž si zajistili výhled na spodní část tabulky. Svou reputaci se pokusí napravit již 8. ledna v 16:00 místního času, kdy se utkají s tlustými trubkami z chodovského sídliště B.



Dále pokračuje již tradiční komentátor mužů Tomáš Pauček:

Ve druhém utkání jsme se už museli obejít bez našeho reportéra Radka a jak se později ukázalo, tak se někde na cestě zapomněla i florbalovost, zdravý úsudek a kvalitní sudí. Začátek byl klasicky z říše snů, tedy po nějakých čtyřech minutách už jsme ztráceli dva góly a soupeř nás točil jako Dan Škvor automaty na Fortuně. Z celého zápasu stojí za vypíchnutí vlastně jen několik malých částí, většinou to bylo navíc celkem bizarní. Například čtvrtý gól jsme dostali poté, co si gólman spletl o minutu čas a s tušením, že už je přestávka, opustil 60 sekund před koncem svou klec, jeden ze dvou nesmyslných nájezdů bylo možné bíle oděnými rozehrát v klidu nohou a když už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou alespoň v hlavách smírně, půlce hráčů na hřišti přeskočilo a začal se tak provozovat spíše sport z kategorie bojových, než týmových.

Děkujeme divákům a příchozím mlžům s rodiči za podporu, věříme že příště dokážeme pro jejich pozvánku vybrat mač, který bude splňovat alespoň základní požadavky na druhou nejvyšší regionální ligu. Sportu zdar a vytouženému devátému místu zvlášť!