Shrnutí dorostenci:

22. června 2022
Shrnutí dorostenci:

Další hodnocení očima trenérek přinášíme z dorostenecké kategorie. Komentář sepsaly trenérky Anička Jílková a Zuzka Purkrábková.

Abychom byly hned ze začátku upřímné, dorostenecké kategorii jsme v září příliš nevěřily. Kategorii hrálo hodně starších žáků, kteří nebyli příliš zvyklí na velký florbal (je potřeba podotknout, že přechod ze starších žáků do dorostu neznamená jen věkový posun, ale také posun ze zápasu 2x10 minut na minimálně 3x12 minut). 

Los pro nás nebyl příliš milý a silné soupeře jsme dostali hned na první měsíce. V úvodních kolech jsme také těsně prohráli několik vyrovnaných zápasů, což nás psychicky sráželo. V průběhu sezony jsme se ale zvedli, herně jsme se více otrkali a více si věřili na balonku i v zakončení. Konečné páté místo tabulky je velmi dobrý výkon. Sportovně je potřeba říci, že na vrchní čtyři týmy jsme neměli ani v nejsilnější možné sestavě. 

Za nejlepší turnaj považujeme výlet do Hořovic, kde naše hra s devíti kluky do pole na soupisce „vypadala jako florbal“. Kluci si přesně nahrávali a před střelou se dokonce zamysleli, aby netrefili hned prvního bránícího hráče nebo nestříleli z nesmyslného úhlu. Na střídačce nebylo nutné sdělovat nějaké rady, pouze jsme si užívaly tento koncert. Avšak je nutné podotknout, že se nám tato hra dařila proti týmům, které skončily v tabulce 7. a 8., zatímco my jsme obsadili 5. místo. Ve hře jsme měli více času, než u nás byl někdo ze soupeřů v porovnání s týmy na horních pozicích tabulky.

Musíme pochválit kluky ze starších žáků. Někteří odehráli téměř plnou porci zápasů za svou kategorii i za dorostence a ve hře se ani u starších neztratili.



Statistické okénko:

Bodově tým táhl Michal Havlíček s celkovými 51 kanadskými body (32 branek + 19 asistencí). Michal skončil také celkově na 5. místě kanadského bodování ligy. Pochvalu zaslouží také Marek Hauptmann, který odehrál pouze 11 zápasů, ale i tak se umístil na celkovém 10. místě kanadského bodování ligy.

Největšími hříšníky byli Jan Sátra a Štěpán Dufek s 6 trestnými minutami.

Do příští sezóny se moc těšíme. Hodně kluků se přesune plnohodnotně do této kategorie a budeme se muset poprat i s odchody starších. Bodově tak bude muset převzít po Michalovi otěže někdo jiný. Budeme se těšit na pokroky nových a mladých nadějí a tradičně skvělou podporu našich fanoušků.