Zápasový kolotoč se opět roztáčí: Muži A vzdorovali, z těžké skupiny ale postoupit nedokázali

23. srpna 2022
Zápasový kolotoč se opět roztáčí: Muži A vzdorovali, z těžké skupiny ale postoupit nedokázali

Mužské Áčko má za sebou první turnaj v nové sezoně – základní skupina Poháru je zavedla na půdu Pelhřimova, kde už čekala těžká skupina složená z týmů hrajících vyšší soutěže.

Prakticky jedinou možností, jak z nabušené skupiny postoupit, skýtal první zápas s českobudějovickým Meťákem hrajícím v nejvyšší jihočeské regionální soutěži. I přes aktivní nástup a dvougólové vedení ale postupem času začali hosté projevovat víc zkušeností a vývoj dokázali otočit, nic na jejich vítězství nezměnil ani závěrečný nápor a několik spálených samostatných úniků.

Dál už nebylo moc o čem – Strakonice a Milevsko hrají Divizi a Pelhřimov dokonce Národní ligu, tudíž byly zápasy s těmito jmenovanými spíš o tom, v jakých mezích se podaří udržet skóre. Výsledkově dopadla nejlépe bitva právě se Strakonicemi, které se dokonce o tři body musely obávat a díky skvělému týmovému výkonu Texasanů jistily výsledek 4:2 až v závěru. O zbylých dvou špílech už se mluví hůř, protože i přes nemálo šancí v nich žlutomodrá skvadra nedala ani gól a naopak musela počítat zářezy na soupeřových pažbách – pomlácenou sestavu povozilo Milevsko na prodloužené jízdě a rozdíl byl nakonec dvojciferný, domácí Pelhřimov pak dobýval obranný blok v podobném duchu, jeho vítězství se ale podařilo udržet na cifře pouze jedné.

Zkušenost dobrá, výsledky moc ne, ligová sezona ale bude o něčem úplně jiném a cíl do ní je po loňském sestupu dobře známý. První prověrku přinese už 11. září a dlouho nenavštívená hacienda v Berouně, věřme tedy, že to bude znamenat i úspěšný vstup. Zároveň přejeme hodně štěstí Pájovi Zemanovi, pro kterého to byl na nějakou dobu poslední turnaj a věříme, že se k nám zase brzy vrátí!