Vstup za tři

17. září 2022
Vstup za tři

Muži se po loňském, nakonec až moc těsném a nešťastném sestupu, vůbec poprvé sešli k nové sezoně, a to na nižšími soutěžemi prověřené hale v Berouně.

První bitva slibovala premiérovou konfrontaci s FbC Engineers, jejichž barvy hájí i legendární kapitán Richard Filikar. Ten se nicméně pro první vzájemný duel v sezoně transformoval do role kapitána nehrajícího a mohl tak z tribuny sledovat jedno velké oranžové trápení - Texas totiž sice měl víc ze hry, sám si ale postup bojištěm komplikoval nepřesnými nahrávkami, zbrklým přechodem vpřed a celkově neurovnanou hrou, která se vůbec nepodobala tomu, jak jí známe z tréninků. Inženýři navíc z minima vytěžili maximum, ze čtyř vážnějších šancí dali čtyři fíky a vzadu to naopak zamknuli na klíč tak dobře, že se neujaly ani největší naše tutovky. Suma sumárum, poprvé v historii naší frančízy svítila u vstřelených gólů na tabuli nula, soupeř bral první body do tabulky a pro nás to byla nečekaná facka, protože horší výkon než ten, který ukázala texaská výprava, předvedla snad jen místní pořadatelská služba, která v nepsané soutěži o nejneschopnější rovnače mantinelů a mačkače časomíry nastavila pro zbytek sezony laťku proklatě vysoko.
Druhý zápas byl ale úplně o ničem jiném. Důrazné Benátky se na začátku musely cítit jako na kolotoči, poprvé se za svojí půlku podívaly tak v sedmé minutě a to už navíc prohrávaly 0:2, když skóre otevřeli Pauček s Urbanem. Postupem času se ale hra začala vyrovnávat a to hlavně ve druhé periodě, v níž soupeř hodně vytáhl napadání a nějaký čas nám s ním dělal problémy - po dvou povedených akcích se mu podařilo dokonce srovnat, než se ale stihnul kdokoliv začít strachovat o výsledek, vrátila nám vedení norská posila Loučka.
Ve třetí třetině se pak vrátil výkon z té první a to hlavně zásluhou kanonýra Lávičky, který ze své kanceláře v brankovišti poslal dva přesné faxy do odkryté klece, výstavní geometrickou vsuvkou pak navíc vyzval k pěknému backhandovému zakončení svého kumpána Paučka. Benátky zkusily kontrovat výzvou o společném srazu a vyříkání si bolístek venku před halou, zajímavý nápad jim ale nevynesl nic kromě úsměvů a jednoho snížení, které v závěru ale definitivně zadupal do země krásným vikýřem Tomeš (jehož zásah byl tak precizní, že ho již zmínění pořadatelé raději nezapsali). 7:3, první tři body do tabulky a těšíme se za dva týdny na Chodově na rezervu Sparty a áčko Mělníka!