MUŽI B: ZA ŠEST BODŮ V UVOLNĚNÉ ATMOSFÉŘE

18. října 2018
MUŽI B: ZA ŠEST BODŮ V UVOLNĚNÉ ATMOSFÉŘE

Mužskou rezervu čekala o víkendu další dvě soutěžní utkání. Dopředu bylo jasné, že se tým nesejde ve velkém počtu a že bude potřeba sáhnout do kádru mužského áčka pro nějaké ty síly navíc. Nakonec se sešlo jedenáct hráčů a jeden "brankář". A tato sestava vybojovala dvě vítězství.

Na pražské Kotlářce se do branky postavila nejvyšší texaská postava - Jirka Petr, který si vypůjčil starší brankářské vybavení od Honzy Baráka z Chodova. Do zápasů se zapojily i tři opory ženského kádru. 

První utkání proti lídrovi soutěže z Říčan probíhalo ve stylu "nahoru-dolů", ale gólman Petr držel branku pevně uzavřenou a díky nevalným střeleckým výkonům na druhé straně hřiště skončila první třetina bez branek. Druhé dějství přineslo po jedné brance na každé straně. Za Texas se trefil Ondřej Šereda, který se vrátil zpět do sestavy po zranění kolene. Do závěrečné části se šlo za nerozhodného stavu i přes dvě trestná střílení týmu z Říčan, která texaský Barák s přehledem zlikvidoval. Ve třetí třetině byl Texas šťastnějším týmem a podařilo se mu odskočit na rozdíl tří branek po gólech Adamíka, Kozlové a kapitána Fišera. Říčany v závěrečném tlaku zvládly vstřelit dvě branky, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

V druhém utkání proti papírově slabšímu soupeři Noxa TJ Ruzyně A byl Texas lepším celkem, ale na počtu vstřelených branek to znát nebylo. Texasu se čtyřikrát podařilo odskočit na rozdíl jedné branky, ale soupeři se podařilo třikrát vyrovnat. Vítězný gól vstřelil Milan Hašek, jenže branka byla rozhodčími posouzena jako vlastní.

Texaská rezerva si tedy z druhého hracího víkendu odvezla plný počet bodů díky herní pohodě a výpomoci hráčů z mužského i ženského áčka.

Do víkendových bojů se zapojily i starší žákyně a mladší žáci. "Mlži" prohráli všechny tři zápasy. "Stržky" vedené čtyřgólovou Kristýnou Dušátkovou jednou zvítězily a dvakrát prohrály.