Strži dodržují tradice

7. listopadu 2022
Strži dodržují tradice

Prokletí starších žáků pokračuje, na turnaji zase berou bramborovou medaili. Tentokrát se na jeho průběh podíváme z brány očima Patrika Dvořáka.

Sobota 5. 11. 2022 a městečko Stochov v okrese Kladno. Podle pověsti se zde měl narodit svatý Václav, ale na našich výkonech nic svatého nebylo, takže se další zázrak ve Stochově neudál. Sešli jsme se v ”hojném” počtu 10 borců - 8+2 a čekali nás soupeři známí z minulých kol.

V prvním zápase se proti nám postavili Kanonýři z Kladna, zřejmě zatím zaskočeni postupem do prvního koše (svou kanonádu si naštěstí pošetřili až na další týmy). Byli jsme výrazně lepší a do hry je příliš nepouštěli. Vyhráli jsme vysoko 7:1, gólově se prosadili David Altynski, Ondra Sátra, Ondra Kovalčuk, Míra Lovčinský, Vojta Makovec a dvě trefy zaznamenal Tobiáš Kopecký. Nutno podotknout, že čisté konto jsem neudržel já, a to v poslední minutě zápasu.

Druhý mač byl ale z jiného soudku, ač hned v úvodu zaskočeni ve florbalovém světě slavnějším týmem, početně i herně vyzrálejším, dokázali jsme jakž takž s Tatranem držet krok až do stavu 1:1, kdy srovnával Ondra Sátra, který se prosmýkl jako úhoř ve stojatých vodách tří tatranských hráčů a dokázal i krásně zacílit. To bylo ale z naší strany vše, pak už jsme lovili jen v naší síti. Prohráli jsme tak 1:7.

Od třetího rozhodujícího zápasu čekali mnozí diváci na tribuně dle našeho výkonu s Tatranem mírnější převahu herně vyspělejšího mladého týmu Sparty, ale nejspíš jsme je zklamali. Sparta se nechala zlákat naším stylem hry a bitva to byla vyrovnaná. V první polovině jsme se přetahovali, za nás góly vsítil Tobiáš Kopecký a Lukáš Friesz, do pauzy jsme tedy vkročili smírně za stavu 2:2. V druhé části soutěž v přetahované gradovala, kdy úspěšní z řad střelců byli za nás Štěpán Diviš a Ondra Sátra. Nakonec jsme ale tahali za kratší část provazu, což se ukázalo v závěrečné nájezdové loterii, kterou ovládli techničtější hráči Sparty. Za zmínku ale určitě stojí již zveřejněný proměněný nájezd Vojty Makovce. Zápas tak skončil 4:5 a my si ze Stochova přivezli opět nepopulární bramboru. Cenný kov snad vykutáme ze soupeřů příště.