Posila z ledu přinesla ovoce

27. listopadu 2022
Posila z ledu přinesla ovoce

Strži se celou sezónu trápili na 4. místě v prvním koši. Avšak první turnaj nováčka Petra prolomil toto prokletí. Report očima dalšího brankáře Patrika Borovce.

Dne 26. 11.  2022 jsme se v poměrně hojném počtu 10 hráčů a dvou gólmanů sešli na Barrandově. První zápas jsme vyhráli 6:4 proti Dobříši, ale bylo to velmi těsné. Texasu se ze začátku velmi dařilo a po dvanácti minutách vedli s velkým gólovým rozdílem 4:0. Druhou polovinu šlo všechno z kopce. Bylo vidět, že se Dobříš začala více snažit a pronikali naší obranou. Skóre se srovnalo na 4:4. Naštěstí se nám podařilo skóre znovu otočit a to o dva góly, které se povedly vstřelit Ondřeji Maškovi a Petru Kavkovi, který si dnes odehrál svou premiéru a rovnou ji oslavil prvním bodem do kanadského bodování. Svůj první gól si v tomto zápase vstřelil i Ondra Mašek. V tomto zápase si zachytal gólman Patrik Dvořák, kterému se zde podařilo pár dobrých zákroků.

Na druhý zápas jsme nastoupili s o něco lepším soupeřem, a to se Spartou, se kterou jsme tuto sezónu odehráli již 3 zápasy. Každý z těchto zápasů dopadl v prospěch Sparty, ale všechny byly velice těsné. První zápas jsme prohráli 1:2, při čemž jsme inkasovali gól v poslední minutě hry. Druhý zápas rozhodly nájezdy, při kterých Sparta vyhrála 4:5. Dnešní zápas byl velmi vyrovnaný, ale netrefovali jsme bránu. Velký počet našich střel vyblokoval sparťanský gólman, který si v zápase udržel čisté konto. V tomto zápase jsem si zachytal já, Patrik Borovec. Střely lítaly nepřetržitě, ale dařilo se mi. Jediný gól utkání padl do mé brány po skoku do sparťanské střely z nahrávky, při které mi míček těsně zasvištěl kolem hlavy na zadní tyč.

Ve třetím zápase, zápase o umístění, nás čekali Black Angels. Ten jsme si s gólmanem Patrikem Dvořákem střihnuli na půl. V prvním poločase, ve kterém jsem chytal, se mi podařilo vychytat čisté konto a hráči Vojtěchu Makovci vstřelit gól. Tím pádem jsme za napjaté atmosféry vstupovali do druhé poloviny s jednogólovým náskokem. To se ale rychle změnilo a Blaci skóre otočili na 1:2. V náš prospěch se však dvakrát trefil Tobiáš Kopecký. Po tomto tahu už Blackům nezbývalo moc času hru otočit, a tak se rozhodli vytáhnout gólmana. Tento nápad je sice vrátil do hry v držení míčku, ale za nedlouho na to doplatili, když texaský obránce Ondřej Sátra výhru stvrdil svým gólem do prázdné branky přes celé hřiště. Texas se umístil na třetí příčce prvního koše, která je prozatím nejlepším výsledkem starších žáků a jako odměnu se mohou těšit na lepší rozpis v dalším turnaji.