RÁNO MRÁZ A BÍDA, ODPOLEDNE SLUNEČNO

30. listopadu 2022
RÁNO MRÁZ A BÍDA, ODPOLEDNE SLUNEČNO

Nepřinášíme předpoveď počasí. To se jen víkendové počasí odrazilo ve výkonech žen. V neděli hostily na domácím hřišti v Chýni týmy FBŠ BOHEMIANS B a FAT PIPE START98 B.

Texas Longhorns – FBŠ BOHEMIANS B 2:14 (0:4; 0:3; 2:7)

První zápas jako by odrážel venkovní teplotu a výkon domácích byl na bodu mrazu. Než se domácí hráčky Texasu stačily rozkoukat a zahřát, prohrávaly po dvou minutách již o dva góly. Aby toho nebylo málo, hostujícímu týmu vyšlo v podstatě vše, na co sáhl a do konce první třetiny přidal další dvě branky.

Ani do druhé třetiny nevstoupily hráčky Texasu zrovna nejlépe. Po 21 sekundách prostředního dějství znovu inkasovaly. Druhá třetina nabídla i několik sporných momentů zaviněných jak ne příliš aktivním přístupem rozhodčích k zápasu, kteří nechávali zápasu až příliš volný průběh, tak i nedisciplinovaností domácích hráček. V 24. minutě se shodně za stejný prohřešek nesportovního chování potkaly na trestných židličkách Maky Černá a Míša Vavrochová, kdy byla potrestána jejich až přílišná chuť polemizovat s rozhodčím o jeho výkonech. Následné oslabení pět na tři se domácím podařilo ubránit úspěšně, nicméně než se stihly obě hráčky po vyloučení zapojit do hry, Texas znovu inkasoval. Do konce třetiny pak Bohemians přidaly ještě jeden gól a skóre se zastavilo na 0:7.

Cílem třetí třetiny se pro Texas stalo vstřelení prvního gólu v zápase a snaha alespoň zdramatizovat utkání. Bohužel stejně jako v obou předchozích třetinách Texasanky zaspaly vstup do jejího začátku a hned třikrát inkasovaly. V 34. minutě si nakonec nenápadné nahození Maky Černé téměř zpoza brankové čáry tečovala do vlastní brány hráčka Bohemians a připravila tak svou brankářku o čisté konto. V závěru zápasu pak v pohodě hrající hostující hráčky přidaly další čtyři góly. Za Texas se pak jako jediná prosadila Lucie Prokopová, když se jako první dostala k odraženému balónku a nekompromisně ho uklidila za záda hostující gólmanky. Bohužel tento čestný zásah nijak nezjemnil hrůznou porážku 2:14.

FAT PIPE START98 B – Texas Longhorns 7:8 (1:4; 3:2; 3:2)

Do druhého zápasu vstoupily hráčky Texasu v pozici hostujícího celku. V úvodu zápasu to vypadalo, že plánují navázat na předchozí výkon a jako první inkasovaly. Naštěstí na vedoucí gól dokázaly rychle odpovědět, když se prosadila střelkyně z prvního zápasu Prokopová. Další gól po pěkné kombinaci s Vavrochovou přidala Polanská a vzápětí na ni navázala Jílková, které se podařilo vypíchnout míček rozehrávající hráčce Startu a v úniku ho poslala o levou tyčku za záda domácí brankářky. Tlak Texasu byl na chvíli přerušen nabídnutou přesilovkou, kdy si Andy Černá šla na dvě minuty odpočinout za nedovolené bránění. Hosté (Texas) se ale ubránili, v poslední minutě první třetiny si duo Vavrochová Polanská vyměnily pozice a Míša uzavřela stav první třetina na 1:4.

Druhá třetina pak přinášela pasáže, ve kterých se oběma týmům vždy dařilo svého protivníka přehrávat a zamknout na jeho polovině. Po většinu času se Texasu dařilo držet si tříbrankový náskok. Další gól za hosty přidala Míša Vavrochová a Andy Svobodová. Bohužel ani Start tentokrát nezůstal pozadu a v druhé třetině přidal ke svému skóre hned tři branky. Do šaten se tak před závěrečnou třetinou šlo za stavu 4:6.

V třicáté třetí minutě nabídl domácí celek možnost přesilovky i hráčkám Texasu. Ty ji na rozdíl od nich využily už po 23 sekundách, kdy se po sesterské kombinaci prosadila ne příliš povedenou střelou Andy Černá. Už to vypadalo, že si ženy hladce kráčí za druhým vítězství v sezóně, když ve 41. minutě už na rozdíl čtyř branek zvyšovala Eva Polanská. Jenže hned za 10 vteřin se Startu podařilo snížit, když po několika nešťastných odrazech od hokejek texaské obrany zapadl balónek za záda Janči Soldátové. Na nervy nepřítomných diváků, a hlavně svých spoluhráček, si pak zahrála Anička Jílková, která při snaze o nahrávku za bránu trefila naštěstí pouze tyč vlastní branky. Nicméně o větší drama se pak postaraly hráčky Startu, kterým se v poslední minutě podařilo přidat další dvě trefy a sahaly po vyrovnání.  Výrazně proti tomu však byla Míša Vavrochová, která po vyhraném vhazování zkušeně odvezla míček za soupeřovu branku a udržela tam hru do konce zápasu. Texas si tak připsal velmi cenné vítězství proti svému soupeři ze spodní části tabulky.