Nemilý dárek pro starší žáky

13. prosince 2022
Nemilý dárek pro starší žáky

O pražské hale na Kotlářce je známo, že v létě je v ní vedro a v zimě téměř zamrzá plocha hřiště. Jinak tomu nebylo ani poslední turnaj starších žáků před Vánoci, kterým vymrzlé haly očividně nesvědčí. Své nám k tomu sepsal obránce Vojta Makovec.

V neděli 11.12. jsme se sešli v Unihoc aréně na Kotlářce ve vysokém počtu 12 hráčů a 1 brankáře.  Ale ani tak vysoký počet hráčů nám nedopomohl k vítězství ani v jednom zápase. 

Na začátku prvního zápasu jsme si všimli, že protější tým je oproti nám ve značně menším počtu a bohužel jsme si moc brzo řekli, že ten zápas bude mnohem lehčí než naše předešlé zápasy proti Berounu. To, že jsme si to řekli, se nám také vymstilo a dostali jsme dva smutné góly, které dal jeden a ten samý hráč. I přesto, že díky gólu Vojtěcha Makovce první polovina skončila 1:1, tak jsme to prohráli.

V druhém zápase jsme hráli proti Spartě Yellow, o které jsme věděli, že bude těžkým soupeřem, ale také jsme věděli, že tam mají většinu hráčů malých. Tak jsme si na ně věřili trochu víc, jenže nás to opět překvapilo a dostali jsme 2 rychlé góly, což nás trošku zaskočilo. To si ale David Altynski nenechal líbit a nasadil tam brankáři pěkný gól. V druhé části zápasu se Davidovi Altynskému podařily dát další 2 góly a tím zkompletovat hattrick. Bohužel jsme toto skóre nedokázali obránit a dostali jsme další 3 góly.

Ve třetím zápase jsme hráli proti Tatranu, ve kterém jsme hezky začali jedním gólem, který dával Ondřej Kovalčuk, ale to Tatraňáky naštvalo a dali nám 2 góly. Přesto Vojtěch Makovec hned srovnal zpátky na 2:2. Druhou část zápasu odstartoval Tatran tak, že si nechal vyloučit hráče, ale i přes to, že jsme měli přesilovku, tak jsme v ní dostali gól. Po chvíli nás Tatran fauloval a my jsme měli nájezd který jel Vojtěch Makovec a neproměnil, avšak tuto svou chybu napravil a dal gól. Najednou si Tatran nechal vyloučit dalšího hráče, kterého bohužel následovali dva hráči z Texasu a to David Löffelmann a Vojtěch Makovec, čehož Tatran využil a dal nám gól. My jsme pokračovali v oslabení, ve kterém David Altynski dal opět gól. Ale ani to nestačilo na výhru a prohráli jsme 4:5. Tímto výkonem si po novém roce budeme muset opět vybojovat postup zpět do prvního koše.