Obstojný výkon na body nestačil

18. prosince 2022
Obstojný výkon na body nestačil

V předvánočním čase jsme vyjeli bojovat o další body do Králova Dvora, kde jsme vyzvali Dynamis a Mladoboleslavskou akademii.


První zápas odehrávaný v 10:20 proti týmu Dynamis B byl velice vyrovnaný, bohužel jsme zase zaspali první třetinu a Dynamis v čase 1:20 otevřel skóre zapasu na 1:0. Naštěstí jsme do dvou minut stihli srovnat po gólů Petra Remiše (1:1). Na hřišti panovala pohodová atmosféra kromě jednoho z hráčů Dynamis, který až moc křičel a dožadoval se trestu, až dostal osobní trest v čase 7:20. Bohužel se nám to vymstilo a v čase 8:12 dostáváme na prozatímní 1:3. Do druhé třetiny jsme vběhli s velkou motivací dorovnat, bohužel nás až moc trápila přesnost střelců, což potvrdila 19. minuta zápasu, kdy tahoun kanadského bodování našeho týmu M. Havlíček svou pumelenicí orazítkoval břevno a brankovou čáru. Tlak se zvyšoval a tak se v čase 20:30 hráči Dynamisu dopustili mnoha přestupků, které vedly k vyloučení. Přesilovku jsme dokázali proměnit, když po výběhu z obranné poloviny prostřelil J. Drebitko (Já :D ) a snížil na 2:3. Ve třetí třetině jsme hodně tlačili, ale nedařilo se v zakončení. Po odvolání našeho Tomáška inkasujeme na konečných 2:4 pro Dynamis.

Druhý zápas nás čekal vedoucí tým tabulky Florbalová Akademie MB. Do zápasu jsme šli s cílem dobré defenzívy a přesné střelby, bohužel po třech minutách inkasujeme první gól a dobrá nálada se ihned zhoršuje, jelikož ihned v dalších dvou minutách inkasujeme druhý a třetí gól a pak v čase 9:43 na tabuli svítí 0:4, konec první třetiny. Úkol do druhé byl jasný - neinkasovat a začít dávat, což se hned po 39 vteřinách daří a snižujeme po mele na brankovišti 1:4. Bohužel do konce druhé třetiny jsme gól nevstřelili, ale důraz v obraně nám pomohl další neinkasovat, konec 2. třetiny. Do 3. třetiny jsme měli cíl už jasný: VYHRÁT! Po dlouhých bojích na obou brankovištích se podařilo Drebitkovi prostrkat až na Remiše, který mu ještě vrátil, a tak Drebitko snižuje na 2:4 v čase 29:58. Tlak na bránu MB se zvyšoval, a tak v čase 34:20 dává kontaktní gól Michal Havlíček na 3:4. Bohužel po snaze celého týmu srovnat zápas se to už nedaří a tak rozhodčí ukončuje 3. třetinu při konečných 3:4 pro MB.

Zhodnocení:
Myslím že první zápas jsme prospali, všude jsme byli druzí a nic nefungovalo. Naopak druhý zápas byl kromě klasicky prospané první třetiny dost zajímavý a napínavý až do konce. Děkujeme našemu golmanovi Tomáši Veloušovi, který nás jako vždy držel a předvedl výborný výkon.