Drama až do poslední chvíle

9. ledna 2023
Drama až do poslední chvíle

Starší žáci v neděli bojovali o navrácení do prvního koše po mizerném výkonu na předchozím turnaji. Report přináší Adam Šeminský, kterému se podařilo vstřelit o víkendu svou první texaskou branku.

V neděli 8.1. jsme se sešli poprvé v novém roce v počtu 12+2 v Přetlakové SH Kladno. První zápas jsme hráli proti ACEMA Sparta Praha BARR, ale nebylo to vůbec jednoduché. V 6. minutě padl gól ve prospěch soupeře. V 11. minutě po úspěšné rozehrávce dal gól Ondřej Sátra v náš prospěch. Na konci 1. poloviny byl vyloučen náš útočník Kryštof Kupča za sekání. V 2. polovině to bylo hodně napínavé, ve 14. minutě vstřelil branku sparťanský hráč Filip Vostřák a změnil tak skóre na 1:2. V 6. minutě 2. poloviny vstřelil gól Ondřej Kovalčuk po pěkné nahrávce od Štěpána Diviše. Nakonec, ve skoro poslední minutě, vstřelil gól náš obránce Tobiáš Kopecký po rozehrávce našeho brankáře Patrika Dvořáka. Zápas skončil 3:2 v náš prospěch, za to můžeme děkovat hlavně našemu brankáři Patriku Dvořákovi.

V druhém zápase jsme hráli proti FCB Rakovník. Přestože to byl slabší soupeř, tak jsme ho v první polovině podcenili. Polovina skončila 3:1 pro nás, zásluhou Tobiáše Kopeckého a Štěpána Diviše. Ve druhé polovině FCB Rakovník vyměnil svého brankáře, ale ani to jim nepomohlo, jelikož 2. polovina skončila naší výhrou 9:1. Tobiáš Kopecký dal v 2. polovině hattrick a dále dal gól také Ondřej Mašek, Adam Šeminský (první branka za Texas) a Petr Kavka. Rakovníku se tohle ale nelíbilo a začali být agresivní. To vedlo k vyloučení v 17. minutě za hrubost a také ve 24. minutě za sekání.

Třetí zápas jsme hráli proti týmu OLYMP FLORBAL Poseidon. Tohoto soupeře jsme nečekali a dostali jsme hned v 1. minutě gól. To jsme si ale nenechali líbit a vyrovnali jsme se s jejich tempem hry. To vedlo ke gólu Vojty Makovce v 11. minutě, kterým srovnal stav na 1:1. Ve druhé polovině jsme se neúspěšně snažili dát gól, ovšem soupeři také gól nedali, což vedlo k samostatným nájezdům. Naše trenérka nám sice moc nevěřila, že nájezdy vyhrajeme, ale opak byl pravdou, díky nájezdu Tobiáše Kopeckého a Vojtěcha Makovce jsme zápas vyhráli, ovšem také velkou část udělal náš brankář Patrik Borovec. Po dnešním výkonu postupujeme zpět do prvního koše a můžeme doufat, že už tam nějakou delší dobu zase zůstaneme.