KDYBY NEBYLY DRUHÉ TŘETINY...

17. ledna 2023
KDYBY NEBYLY DRUHÉ TŘETINY...

Také nejmladší družstvo mužů odehrálo své další zápasy. Vojta Jůn z Berouna přivezl velmi upřímný pohled na střídačku a kritický popis hry.

V neděli dne 15.1.2023 se hrál zápas v Berouně, 6.kolo PH a SČ třída mužů, v němž se Texas Longhorns zúčastnil dvou utkání.

První zápas byl zahájen v 13:40 hodin, kdy naším soupeřem byl tým FBC YOUNG BOYS B. Na hřiště jsme nastupovali celkem s dobrou náladou, protože jsme věděli, že mužstvo soupeřů je papírově slabší. Naše prvotní nadšení však postupně vyprchalo a posléze se změnilo ve velké zklamání. V první třetině utkání náš tým dostal jeden gól. Hned chvilku na to na straně soupeře padla vlastní branka, a to díky, pro nás, šťastnému odrazu míčku. Druhou třetinu lze hodnotit jako velmi slabou, neboť jsme zaspali a zinkasovali hned 4 úplně zbytečné branky. Sen o výhře jsme si tak mohli nechat jen zdát… Ve třetí třetině se soupeř opět prosadil a nandal nám další 2 branky.

A jak po tomto debaklu hodnotit náš výkon? Myslím si, že hlavním kamenem úrazu bylo u některých spoluhráčů špatné herní tempo, způsobené nedostatečnou fyzickou zdatností, málo střel a absence momentů, které by soupeře překvapily.

Druhé utkání začalo v 17:20 hodin se soupeřem FKMP Praha B. V první třetině zápasu jsme sice jako první vstřelili branku, díky trefě Petra Remiše za asistence Michala Havlíčka, avšak vzápětí jsme dostali od soupeře úplně zbytečné dvě branky kvůli nedůrazu v našem brankovišti. A i když se nám pak ještě podařilo snížit na 2:2 díky trefě Daniela Bartůňka s asistencí Petra Havlíčka, ve druhé třetině jsme předvedli velmi slabý výkon. Do této třetiny jsme vstoupili velmi laxně. V týmu byla napjatá, hádavá nálada, kdy si naši hráči vyčítali chyby a obviňovali z přešlapů jeden druhého. A možná i díky této nezdravé atmosféře, nesoustředění se a nejednotnosti mužstva, nám soupeř nadělil další dvě branky. Poslední třetí třetina nebyla pro nás nikterak dobrá, neboť jsme dostali opět další branku a rádoby slabšího soupeře jsme nedokázali ničím zaskočit.

Závěrečné shrnutí:

Co se týče prvního zápasu, tak ten se nám vůbec nepovedl, zkrátka jsme to projeli na plné čáře. V případě druhého zápasu to opět nebyla žádná sláva. Ten lze hodnotit tak, že byl možná trošku lepší, ale náš herní výkon rozhodně na výhru nepostačoval. Hlavní problém vidím v tom, že na herní pole jsme vkročili s relativně špatnou náladou, byli jsme málo aktivní v tazích na branku soupeře, a ne vždy jsme dokázali zcela efektivně využít kouzlo přesilových her. Obecně bych řekl, že soupeřův fyzický výkon byl mnohem lepší než náš, diktoval nám tempo hry a někteří z nás na to prostě víc jak půlku hry nestačili. Myslím si, že bychom se měli z chyb ponaučit, a pokud chceme být dobří, měli bychom na sobě více zapracovat! Pořád je co zlepšovat….