Loupežníci z Mělníka

1. února 2023
Loupežníci z Mělníka

Mužské Áčko čekalo po soutěži o největší zkonzumovaný objem bramborového salátu návrat zpět také na zápolení florbalové, v rámci edukačního programu „zábava a poučení“ je tentokrát los poslal na poznávání druhého nejšedivějšího města republiky, tedy Mělníka.

Cíl byl tentokrát docela jednoduchý, a to konečně z herní převahy vytvořit i převahu výsledkovou, což je pro nás po covidové pauze stále problém, na nějž ještě hledáme ztracené XP a pak kvůli tomu koukáme na týmy, co na naší půlku zavítají podobně často, jako slovenský chovatel kuřat do sněmovny, v tabulce hezky odspoda.

První zápas tohle konečně splnil a dodatečně byla navíc dokončena i bonusová mise s pracovním zápasem „nenech kluky z Brandýsa, aby tě poslali do Motola“, což je třeba věc, která se nám tři roky zpátky v Kralupech úplně nepovedla (zdravíme Víťu Halamíčka a těšíme se, až se vrátí na hřiště). Celkově to bylo klidnější než při památné poslední bitvě, dokonce se ani nikdo neprojevoval tónem, co zní, jak kdybyste vysypali přepravku koček na školní tabuli, všichni se tedy poctivě soustředili na to, co se děje na hřišti. A tam oranžová barva měla nad tou modrobílou převahu, ne asi tak velkou, jako třeba minule proti Boleslavi, ale i tak se ta delší část provazu natahovala do Prahy.

Po neuvěřitelném obratu z 0:1 na 2:1 jsme si navíc těžce nabyté vedení dokázali udržet, což ocenilo všech našich 0 přítomných fanoušků a rozesmutnilo oba příznivce Falconů, v závěru navíc přišlo odskočení na náskok dvoubrankový, což je v našich kruzích věc skoro nevídaná, a tak souboj posledního celku tabulky s tím třetím dopadl dle předzápasových kurzů, tedy vítězstvím prvních jmenovaných.

Před druhým mačem přijel dokonce i jeden fanoušek, který ale (zcela pochopitelně) ztratil trpělivost přibližně v patnácté vteřině a po zbytek zápasu posílal dolů na střídačku jen průběžné volební výsledky. Nemůžeme říct, že jsme to neocenili, protože to bylo daleko zajímavější a vyrovnanější, než dění na hřišti, jsme si připadali jak koňský povoz v továrně na Audi. Byť jsme měli v bráně Matese, tak i kdybychom místo něj vztyčili tři zikkuraty vedle sebe, stejně dáme míň gólů než Orka – snad poprvé v sezoně musíme nahlas uznat, že byl někdo lepší než my a vyhrál naprosto zaslouženě. Dvě korekce tam přeci jen padly, takže ten konečný výsledek nevypadá tak hrozně, obzvlášť když se pak do role volebních expertů na střídačce převtělila hned třetina týmu, která odpadla kvůli bolístkám.

Zůstáváme předposlední, což je pořád bída, obzvlášť když vidíme, jak jsme hráli s týmy, co mají dvojnásobek bodů než my.