Králíci z klobouku

20. února 2023
Králíci z klobouku

Nahuštěný únorový program odstartoval své motory kde jinde než na Mělníku, kam dvanáctičlennou družinu pozvala vidina bitev s Olympem a Engineers. Právě inženýry by potřebovala osádka jednoho vozidla už před odjezdem, díky včasnému zásahu anděla strážného se čtyřkou na zádech ale všichni i za přispění porušení poloviny dopravních předpisů dorazili včas.

Oba zápasy by se daly shrnout podobným způsobem, a to tak, že jsme v nich nějakou část hry hráli docela tužku, nechali si dát blbé góly a sami se na ty svoje strašně zbytečně nadřeli (zdravíme Zdendu a jeho ovečkinovský spot mezi kruhy). Proti Olympu rozhodl start třetí části, kdy padly dva slepené fíky a ani snížení už to nezachránilo, Inženýři zase do vzájemné bitvy vlétli jako blázni a náskok z první třetiny se sice podařilo stáhnout, už ale ne dohnat.

Paradoxně ale i tak jsme na hřišti nebyli nejhoršími účastníky – jasně, že ne vždycky vám zápas vyjde, ať už jako hráči, trenérovi, pořadateli, brankáři, nebo třeba rozhodčímu. To, co ale viděly dost prořídlé tribuny v neděli večer, připomínalo spíš cirkusové představení než řízení utkání a z klobouku se netahali králíci, jako spíš žirafy, koně, mamuti a hlavně nesmysly. Kdyby to alespoň bylo jen na jednu stranu, tak se to dá přejít zdvihnutým obočím a řečmi o Mírovi Peltovi, takový ohňostroj nepřesností ale asi nikdo z nás nezažil a víc mimo rytmus než oba arbitři už je v republice snad jen bubeník kapely Ortel.

Na nás do příště je, abychom se i těmi nejbizarnějšími rozhodnutími nenechali rozhodit, soustředili se jen na sebe a ne na to, že za takhle odvedenou práci přece nelze dostávat peníze. Šanci na nápravu máme už za týden, kdy je potřeba utéct ze sestupových vod a třeba ještě oživit naděje na chmelovou odměnu za stovku vstřelených gólů.

Peace. <3