Nová posila

27. března 2023
Nová posila

Mužský C tým na závěr sezóny rozšířil své obranné řady a posila vnesla hráčům novou chuť bojovat.

Přes noc ze soboty na neděli 26.3. se nám, jak určitě všichni víte, změnil čas ze zimního na letní, tedy zjednodušeně řečeno, všichni z nás spali o hodinu méně. Pro náš tým to vcelku nebyl problém, tedy až na pár jedinců, jež zde samozřejmě nebudu jmenovat, kteří sobotní noc a samotnou změnu času, bohužel, neprospali. I přesto jsme se však s bojovnou vervou pustili do prvního zápasu.

Již předem odhalím, že první utkání pro nás skončilo skvěle, a to nejen díky velice zdařilému výkonu našeho útočníka Petra Remiše, kterému se povedlo vstřelit hattrick, ale také skoro perfektnímu Tomáši Vélemu v brance. Co dále určitě stojí za zmínku, je vcelku smutný fakt, že je to poprvé v sezóně, co se našemu C týmu podařilo proměnit přesilovku. Lze to však brát i jako pozitivní motivaci do budoucna. V zápase byl zároveň pokořen rekord největšího gólového rozdílu v sezóně v náš prospěch, který činil celkem 6 branek. Utkání tedy skončilo výsledkem 7:1 a Texas si po 8 zápasech čekání na výhru konečně odváží 3 body.

Druhý zápas byl už o něco vyrovnanější. První, kdo otevřel skóre, byl Jan Sátra, kterému se po výpadu na pravém křídle povedlo překonat golmana soupeře. Následně to šlo se skórem nahoru a dolu. V první třetině padlo hned pět gólů, z nichž 3 byly naše. V druhé třetině se skóre na chvíli zklidnilo a po jednom gólu soupeřů a proměněném nájezdu Dominika Havla, kterému se povedlo přechytračit golmana, se skóre drželo na celkových 4:3 pro nás. Třetí třetina, jak to většinou bývá, byla ta rozhodující. I přes obrovskou snahu našich hráčů, kteří v těchto dvou zápasech nechali vše, a následnou hru v šesti, se finální výsledek otočil ve prospěch soupeřů a Texas prohrál 4:5. Co bych zde však chtěl ještě pochválit, jsou tři kanadské body Michala Havlíčka, který vstřelil dva góly a na jeden nahrál.

Když to celé shrnu, tak náš výkon nebyl vůbec špatný, ba naopak dle posudku samotných hráčů lepší, než v zápasech předchozích. Občas se nám však do hry vloudí chyby, hlavně při rozehrách, které následně vyústí v rychlou odpověď soupeře ve formě gólů. Ve finále je však vidět, že o výhru máme zájem a věřím, že v posledních dvou zápasech této sezóny zabojujeme ještě o něco více a přivezeme s sebou domů 6 bodů.