MISTŘI!

9. května 2023
MISTŘI!

Texaské „béčko“ má za sebou sezonu snů. S bilancí 17 výher a pouhých 3 porážek proletělo sezonou pražské a středočeské soutěže a zaslouženě slaví titul.

Když texaský B-tým odjížděl z úvodní ligy sezony s 50% bilancí, asi nikoho nenapadlo, co bude následovat. Výběr hrajícího kouče Petra Kušky se dostal do nevídané pohody a následovala pětiměsíční šňůra jedenácti výher v řadě.

Do týmu se natrvalo vrátila legenda texaského brankoviště Martin Šimůnek a po téměř třech letech obnovil svou kariéru i nejproduktivnější hráč texaské historie Martin Vichnar. Šimůnek se usadil na čele statistik gólmanů a Vichnar v lajně sekundoval Filipu Kovářovi, který se dostal do životní formy a s padesáti body ve dvaceti zápasech dokonce ovládl kanadské bodování celé soutěže. Kuška se mohl spolehnout i na tradiční opory jako je Daniel Drake nebo Ondřej Šereda a potenciál ukázali mladší hráči - například Jan Merta a Dominik Havel.

Tato sezona však nebyla o individualitách, ale o týmu a parádní partě. Přes menší výpadek ve druhé polovině sezony se texaskému „béčku“ podařilo uhájit první pozici o tři body před týmem EMCO Cholerics a tak je z toho zasloužený titul a postup do vyšší soutěže. Oslavy tohoto úspěchu proběhnou na začátku června v legendární Lucerně!