LONGHORNI ZVLÁDLI DVĚ VYROVNANÁ UTKÁNÍ A JSOU ČTVRTÍ

13. listopadu 2018
LONGHORNI ZVLÁDLI DVĚ VYROVNANÁ UTKÁNÍ A JSOU ČTVRTÍ

Kdo navštívil zápasy mužského áčka, může potvrdit, že Texasani většinou vyhrávají, ale prakticky vždycky jde o drama do posledních vteřin. V sobotu nad outsidery soutěže značně polepovaná sestava dvakrát zvítězila, ale stálo ji to spoustu sil a jeden kotník.

TEXAS LONGHORNS - SOKOL RUDNÁ 7:6 SN. (3:4, 1:2, 2:0)
6:43 Adamík (Keil), 9:30 Vichnar (Musil), 9:58 Cihla (Spurný), 18:18 Vichnar (Hrma), 38:40 Vichnar (Musil), 44:56 Vichnar PPG (Novickij), rozh. náj. Adamík

V prvním utkání čekal Longhorny na domácí půdě v Chýni ráno soupeř, který je známý svou tvrdou a mnohdy až zákeřnou hrou. Jak už se stalo nemilou tradicí, Texas absolutně nezachytil úvod a v polovině sedmé minuty prohrával 0:3! Uplynuly ale pouze další tři minuty a po brankách Adamíka, Vichnara a výstavní šibenici Václava Cihly bylo vyrovnáno. Rudná ale dokázala opět skórovat a gólově divokou první třetinu vyhrála 4:3.
Další špatný vstup do třetiny a dva rychle inkasované góly znamenaly opět tříbrankovou ztrátu, kterou se tentokrát nedařilo tak snadno mazat. Po druhé trefě Martina Vichnara v zápase začaly hru kouskovat fauly, obzvlášť Rudná dostála své pověsti a začala kosit jednoho Longhorna po druhém. Loket v obličeji Vichnara zanechal šrám na jeho obličeji, ale kanonýr mohl dále pokračovat, střet Petra Kušky u mantinelu dopadl mnohem hůře. Texaský veterán si natrhl vazy v kotníku a týmu bude delší dobu chybět. Do utkání tak musel zasáhnout do té doby odpočívající kapitán Michal Sládek, který doléčil těžkou angínu. Otřesený Texas prohrál i druhou třetinu a do poslední dvacetiminutovky šel se ztrátou 4:6.
Martin Šimůnek naštěstí od 18. minuty utkání zavřel krám a další branku neinkasoval. Na druhé straně potvrdil dobrou střeleckou formu v úvodu sezony Vichnar. V 39. minutě snížil a po dalším likvidačním faulu soupeře, který odneslo koleno Václava Cihly, využil čtyři sekundy před koncem třetí třetiny přesilovku 6 na 4 a čtvrtým gólem v utkání poslal zápas do nájezdů.
Také druhou loterii v sezoně Longhorni zvládli. Famózní Šimůnek pochytal tři ze čtyř nájezdů soupeře, na straně Texasu dvakrát uspěl Adamík a vystřelil dva body za vítězství 7:6!

HLÁSNÁ - DDM PRAHA 10 B - TEXAS LONGHORNS 4:5 (1:2, 0:0, 3:3)
4:22 Hrma (Sládek), 5:42 Musil (Hrma), 32:37 Vichnar (Petr), 38:00 Spurný (Adamík), 40:26 Keil (Spurný)


Zatímco Cihla poraněné koleno rozhýbal, do odpoledního zápasu nenastoupil zraněný Kuška. Šimůnka vystřídal v brance Murín a inkasoval už po 44 sekundách. Jenže následně se rozchytal k výbornému výkonu a dalších 35 minut přiváděl Hlásnou k šílenství. V první třetině se probudil zatím trochu tápající hrající trenér Ladislav Hrma. V páté minutě po přihrávce Sládka vyrovnal a o 80 sekund později připravil vedoucí branku Davidu Musilovi. Texas vedl po první třetině 2:1.
Druhá část branku nepřinesla, utkání ubíhalo rychle, hra nebyla na rozdíl od rána kouskovaná fauly.
V úvodu třetí třetiny dorazil do branky Vichnar střelu Petra, zvýšil na 3:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se Texas měl o vítězství strachovat. Jenže chyby v obraně zapříčinily, že se Hlásná držela na dostřel. Na branky Spurného a Keila vždy soupeř dokázal zareagovat a v hektickém závěru musel vítězství 5:4 udržet skvělý Murín.

Texasané vyhráli oba zápasy a v tabulce se posunuli na čtvrté místo se dvěma zápasy k dobru. Pokud by se jim v dohrávkách podařilo zvítězit, posunou se na postupovou druhou pozici. Sen o návratu do Divize, tak stále žije.

#nahodrohy

Dále čtěte