VÝLET TEXASKÉ MLÁDEŽE NA MS VE FLORBALU

6. prosince 2018
VÝLET TEXASKÉ MLÁDEŽE NA MS VE FLORBALU

Nejmladší texaské kategorie dostaly možnost osobně se zúčastnit světového šampionátu přímo v největší české hale - vysočanské O2 aréně.

Texaský výlet na nejlepší florbal světa začal brzy ráno, kdy na Petřiny dorazilo 23 florbalových hráčů a nadšenců pod dozorem trenérů. Už zde začala hra "co mi vyhodí", aneb pašování jídla a pití do O2 areny.
První zápas mezi Slovenskem a Lotyšskem začínal v 10:00, a tak jsme měli čas na snídani na Českomoravské. Přestože téměř celá aréna včetně texaské výpravy fandila našim bratrům, podlehli lotyšské reprezentaci 1:6. Po zápase jsme měli možnost sledovat rozhovor se slovenským reperezentantem vedený reportérem České televize Martinem Vichnarem, kterého znáte jako útočníka texaského A-týmu mužů. 




Kluci se dále vyfotili s částí čtvrtfinálového soupeře českého týmu - reprezentací Dánska a také s našimi reprezentanty Milanem Garčarem a Patrikem Dóžou! 


Během pauzy mezi utkáními se někteří vydali na oběd a jiní na průzkum arény. Na druhý zápas, pro Česko klíčový, se návštěvnost snížila. Dánsko hrálo opravdu špatně, ale na Estonsko to i tak stačilo a vyhrálo 3:2. Během utkání začala další hra "jak zůstat na odpolední zápasy, aby nás z haly nevyhodili". Ta byla ale po chvíli ukončena, když jsme zjistili, že zbylá dvě utkání se hrají v hale na Podvinném mlýně.
Pro děti i trenéry to byl opravdový zážitek a děkujeme klubu, že nám takový výlet umožnil.