VÝSLEDKOVÝ SERVIS Z UPLYNULÉHO VÍKENDU

20. prosince 2018
VÝSLEDKOVÝ SERVIS Z UPLYNULÉHO VÍKENDU

Předcházející sobota a neděle byly nabité texaským florbalem. Tady je krátké shrnutí toho, co se událo.

ŽENY A
Vítězná série skončila s neoblíbeným soupeřem žen, pražským SKV. Poprvé v sezoně se navíc stalo, že Texasanky nevstřelily jediný gól a podlehly vysoko 0:4.
Bohužel se jim nepodařilo porážku napravit ani v následujícím utkání, když v neděli na domácí půdě v Chýni neuspěly ani proti Soběslavi. Té podlehly po boji 6:7 v prodloužení a vůbec poprvé tento tým v letošním ročníku neporazily. V tabulce se tak Longhornky propadly na 5. místo.

MLADŠÍ ŽÁCI
I když se nesešli v hojném počtu, ubojovali v neděli mladší žáci tři výhry a bylo z toho první místo v jejich koši.
V prvním zapase proti Dvojce Praha se blýskl dvěma góly Ondra Sátra a kluci vyhráli 2:1. Proti Kutné Hoře vyhráli 2:0 a díky tomu si zajistili misto ve finale. Poslední utkání proti Prague Tigers bylo vyrovnané a opět padalo málo branek. Naštěstí se podařilo prosadit Márovi Hauptmannovi a Jožimu Keernikovi, na druhé straně hřiště podrželi gólmani a celý den tak mlži ovládli s výhrou 2:1. Na vánoční svátky tak jdou nabuzení s postupem do vyššího koše.

STARŠÍ ŽÁKYNĚ
V neděli pořádaly starší žákyně v Chýni. V prvním zápase si bez problémů poradily se Spartou 5:1. Po obědě na ně pak čekal nepříjemný soupeř Chodov blue a obavy se staly realitou. Chyby v obraně se naplno projevily vysokou prohrou 2:11. Do zápasu o třetí místo s Olympem vkročily holky dost vlažně a po uspávací první části prohrávaly o dva góly. Hráčky se ale vzchopily, zápas dostal náboj a rozhodl až třetí vítězný gól v poslední minutě utkání. Pro Eleanoru to byl první turnaj a první gól v utkání. Parádní vstup!

ELÉVKY
Nejmladší Texasanky se představily v Mladé Boleslavi v nejvyšším koši. V prvním utkání přehrály Dračice z Mladé Boleslavi, ve druhém zápase, který byl vyrovnaný, se jim podařilo porazit Spartu a ve finále se potkaly s Tygřicemi, které jsou opět z Mladé Boleslavi a ve velmi napínavem zápase prohrály o gól. Celkově tak berou druhé místo.