ŽENY VEZOU POVINNÉ TŘI BODY A PŘÍSLIB DO BUDOUCNA

8. ledna 2019
ŽENY VEZOU POVINNÉ TŘI BODY A PŘÍSLIB DO BUDOUCNA

Do roku 2019 vstoupily ženy velmi přesvědčivou výhrou v prvním zápase. Druhé utkání i přes prohru dokazuje narůstající formu.

SOBOTNÍ UTKÁNÍ PROTI FBC ČESKÁ LÍPA
Do nového roku ženy vstoupily duelem s Českou Lípou. Ačkoliv se Texasu vedlo v soutěži doposud lépe než soupeřkám, jejich první společné klání bylo velmi těsné, 8:6 ve prospěch našich hráček.

Do první třetiny vstoupily domácí suverénně, což se projevilo i na skóre 4:0. Pomyslnou pihou na kráse tak byly jen čtyři trestné minuty pro Texasanky. Tři plné útoky podpořila i naše nová spoluhráčka, zahraniční posila ze Slovenska Emma Šlopková.

Druhá část zápasu se vlekla. Tempo hry, ačkoliv ani v první třetině nebylo slavné, ještě kleslo. V posledních třech minutách se však hráčky opět probudily k životu a k vedení přidaly další dvě branky.

Závěrečná třetina začala k potěšení přítomných diváků stejně živě, jako končila předchozí. Soupeřkám byly naděleny další tři góly. Avšak hráčky z Lípy vstoupily do hry také nahecovány a dostávaly se i do naší obranné poloviny, naštěstí bez kýženého efektu.

Skóre zápasu se zastavilo na konečných 9:0. Ženy tedy vstoupily do roku 2019 tou správnou nohou.


NEDĚLNÍ UTKÁNÍ PROTI FLORBALOVÉ AKADEMII MLADÁ BOLESLAV
Druhým soupeřem v novém roce byl lídr tabulky - Mladá Boleslav. Do zápasu obě strany vstoupily s hojným počtem hráček, což se odrazilo i na rychlosti hry.

Po první třetině Boleslav odcházela do šatny s jednobrankovým vedením. V druhé třetině se bohužel pro domácí potvrdilo pravidlo "nedáš - dostaneš", kdy většina gólů inkasovaných do domácí sítě padla z přečíslení. Ačkoliv Texasanky odcházely po druhé třetině do šatny s tříbrankovou ztrátou, neztrácely naději na otočení skóre zápasu.

V poslední části stáhl Texas hru na dvě "pětky", aby se zvýšilo již tak rychlé tempo zápasu. Díky tomu se dostávaly texaské bojovnice více do šancí na útočné polovině a se soupeřkami třetí třetinu remizovaly.

Bohužel ani to ale na výhru nestačilo a Boleslav si z Chýně odvezla tři body za výhru v poměru 4:7. I přes prohru je však vidět velký posun a srování s vedoucím týmem tabulky ukázalo, že další vzájemný zápas bude rozhodně slibovat velkou bitvu!