VÝSLEDKOVÝ SERVIS Z UPLYNULÉHO VÍKENDU

15. ledna 2019
VÝSLEDKOVÝ SERVIS Z UPLYNULÉHO VÍKENDU

Jak zvládly naše mladé naděje vstup do roku 2019? Proč zapalovali elévové svíčku? Více v článku...

ELÉVKY
V neděli 13.ledna se poprvé v novém roce vydaly na hřiště i naše elévky. Opět jsme navštívili Mladou Boleslav. Všechny tři zápasy se nesly v podobném duchu, byly plné gólů, soubojů o balonek a na kategorii elévek ve velmi vysokém tempu. Oba naši soupeři ve skupině, Sparta a Chodov, mají velmi šikovné hráčky, zápasy proto byly vyrovnané, ale nám se v obou podařilo s nevelkým výsledkovým rozdílem zvítězit. Ve finále nás čekal už celkem tradiční soupeř z Mladé Boleslavi. Pro rodiče diváky byl zápas určitě atraktivní, protože byl celou dobu herně i výsledkově vyrovnaný. Na konci druhé poloviny se nám podařilo udržet vedení a vyhrát 9:8. Poprvé v sezóně jsme tak porazili Boleslav a umístili se na celkovém prvním místě v prvním koši v Praze a Středočeském kraji.


ELÉVOVÉ

Nejmladší pánská kategorie vstoupila do nového roku premiérou ve druhém koši. V prvním zápase se našich osm borců utkalo s Panthers B. Utkání bylo napínavé do poslední chvíle, kdy přidal Jakub Peremský dvě branky a po zásluze se stal nejlepším hráčem utkání.
Ve dvouhodinové zápasové pauze jsme zapálili svíčku na dortu pro trenérku a osladili si životy. Mňam!
Další zápas ve skupině kluci podcenili, v tomto koši už nepadají jednoduché góly z rohů vlastní poloviny. Prohra 4:10 nás posunula do boje o třetí místo.
Poslední zápas proti Kladnu byl již utahaný. Hráli jsme úplně poslední zápas dne a podepsalo se to na výsledku. Z turnaje odcházíme se čtvrtým místem a pokračujeme ve druhém koši.


STARŠÍ ŽÁKYNĚ
O víkendu se i starší žákyně vydaly na svůj první turnaj v novém roce. V prvním zápase devčata bohužel ještě asi spala a prohrála se Spartou 2:6. Druhý zápas už se ale vypadal jinak. Holky se probraly předvedly bojovný výkon, zápas byl velmi dlouho vyrovnaný. Dvě minuty před koncem Texasanky prohrávaly 5:4 a Týna Dušátková "jela" trestné střílení. Bohužel však trefila tyčku a zápas nakonec skončil 7:4.
V posledním zápase už holkám došly síly a prohrály 6:1. Jediný gól vstřelila Eleonora de Silva, když se poprvé za turnaj odvážila vystřelit a byl z vskutku toho krásný beckendový gól.



ŽENY B

Ženy B si musely na svůj první turnaj v roce 2019 hodně přivstat. Čekal je zápas už od osmi hodin v Čakovicích. Nastoupily v něm proti svému tréninkovému partnerovi Wildcats. Bohužel se nedařilo zejména proměňovat šance. Prohra 1:3. Pozitivem je první branka Emmy Šlopkové. Druhý zápas proti rezervě Tatranu byl dlouho velmi vyrovnaný. Šest minut před koncem vstřelily soupeřky dvě branky a Texasanky dokázaly už jen korigovat na konečných 2:3.
Turnaj je tedy bohužel bez bodu, ale srandy bylo jako vždy hodně.