ŽENÁM DOŠLY NÁBOJE, MLADÉ PUŠKY BOJUJÍ NEJEN O VÝHRY V ZÁPASE

21. ledna 2019
ŽENÁM DOŠLY NÁBOJE, MLADÉ PUŠKY BOJUJÍ NEJEN O VÝHRY V ZÁPASE

Proč se ženám nedařilo vstřelit více golů? A co se vzdaluje našim klukům? Přečtěte si report z uplynulého víkendu a dozvíte se mimo jiné i o senzačním obratu našich mladších žákyň.

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ

Neděle patřila mladším žákyním. Vydaly se změřit síly do haly Campus. Začátek prvního zápasu s Tigers TJ Sokol Nehvizdy holky zaspaly a po pár minutách prohrávaly již o tři góly. Texasanky se ale jen tak nevzdávají a i tentokrát ukázaly bojovný výkon korunovaný senzačním obratem a konečnou výhrou 8:5.
V druhém zápase proti Milovicím už holkám ale chybělo střelecké štěstí a také klid v koncovce. Následná prohra je posunula do boje o třetí místo. Tam hráčky předvedly opravdu hezké akce, v bráně se blýskla famózními zákroky Tereza Kvizová. Naše střely si ale prostě nechtěly soupeřovu bránu najít a se skóre 6:8 si vezeme čtvrté místo.

MLADŠÍ ŽÁCI

Druhý pořádaný turnaj proběhl znovu v pohodové atmosféře. První zápas kluci naložili 6:0 týmu Chodova white. Po delší pauze jsme hráli velmi vyrovnaný zápas s týmem Královských Vinohrad. Byl to boj o první místo ve skupině, který díky remíze 1:1 vyzněl lépe pro nás. Ke konci dne nás tedy čekal souboj o postup do vyššího koše s Panthers B. Ten jsme nakonec bohužel prohráli 1:2. Kluci celý den odmakali v sedmi hráčích, což se projevilo na posledním zápase, kde nám už zkrátka chyběla fyzička. 

Kluci se navíc vsadili s trenéry o to, že vyhrají alespoň pět utkání v průběhu ledna a to dohromady v obou kategoriích - mladších i starších žáků. Po dnešním výkonu to ale bude zase o něco těžší a slíbená výhra v podobě pozvánky na párek v rohlíku se tak vzdaluje. Celkově se ale dnešní výkon trenérům docela líbil, a tak v konečném sčítání přimhouří oči k výhře nebo remíze. Uvidíme tedy, zda se starší žáci v dalších zápasech na Kladně hecnou a zda se o případnou odměnu ještě poperou. V případě prohry celé sázky totiž přijde “odměna” od Zuzky - a to nechceš!

ŽENY A

Áčko žen čekal náročný víkend s dlouhým cestováním. Bohužel, tým postihly ztráty z důvodu nemocí a oba zápasy tak Texasanky odehrály jen v jedenácti hráčkách do pole. V sobotním zápase na půdě Turnova se vedlo diktovat tempo a vyhrát zejména i díky dobré obraně 3:2. Jednoduchý zápas to ale rozhodně nebyl a přítomní diváci sledovali drama až do samotného konce. 

Neděle byla zpestřená návštěvou střelnice blízko Chomutova, kde si celý tým vyzkoušel střelbu z pravé pistole. Holky se bohužel asi vystřílely až moc a v samotném zápas proti Chomutovu si jejich muška vzala dovolenou. V kombinaci s nepřesvědčivým výkonem obrany, která oproti sobotnímu zápasu nefungovala tak bezchybně, lovily hráčky devětkrát kulatý nesmysl ze své branky. Soupeř hru ovládl v poměru 3:9. 

Texasanky sice zůstávají na třetím místě tabulky, ale jestli jej chtějí udržet do konce základní části, čeká je ještě hodně tuhý boj.