TRÁPENÍ MUŽŮ V ROCE 2019 POKRAČUJE

7. února 2019
TRÁPENÍ MUŽŮ V ROCE 2019 POKRAČUJE

Zápasy v novém roce zatím A-týmu příliš nevycházejí. Po ztrátě se silným SSK Future tentokrát nechal body soupeřům, které má v tabulce za sebou a výrazně se mu tak vzdálilo čelo tabulky.

Texas Longhorns - FbŠ Bohemians C 4:5 sn. (2:1, 1:1, 1:2, -0:1)

1:29 Vichnar (Musil), 7:24 Adamík (Skalický), 21:17 Sládek (Novickij), 33:14 Větrovský (Sládek)

Texas se opět po třech týdnech utkal s rezervou Bohemky a s nově složenými formacemi vstoupil do utkání lépe. David Musil s Martinem Vichnarem zůstali jako jedni z mála spolu a právě jejich kombinace skončila už ve druhé minutě prvním gólem utkání. Zelenobílí sice dokázali srovnat, ale vedení na stranu Texasu opět překlopil Josef Adamík, kterého špičkově našel Skalický.

V úvodu druhé třetiny podruhé srovnala ofensivní opora Bohemians Martin Poláček, díky proměněnému trestnému střílení, ale Texasu se posléze podařilo poprvé odskočit do dvoubrankového vedení. Sólem přes celé hřiště se blýskl kapitán Michal Sládek a úvodní gól texaské kariéry vstřelil hned ve svém prvním utkání Honza Větrovský.

Texas ale ve třetí části vedení prohospodařil. Bohemka vstřelila dvě branky a mohla jít i do vedení. To ale odmítl výborný brankář Martin Murín, který zneškodnil další dvě trestná střílení soupeře. Utkání tak dospělo do nájezdů, ve kterých uspěl jediný Longhorn Pepa Adamík, zatímco Novickij se Sládkem gólmana soupeře nepřekonali. Murín byl tentokrát v brance úspěšný jen jednou ze tří pokusů a Texas tak ztratil dva důležité body po prohře 4:5.


BLACK ANGELS B BENFICA - Texas Longhorns 6:4 (2:0, 3:2, 1:2)

17:01 Sládek (Větrovský), 27:29 Musil, 33:48 Vichnar (Hrma), 36:12 Větrovský (Vichnar)

Jestliže v prvním utkání Texas vedení ztratil, tentokrát si ho ani jednou neužil. Martin Šimůnek, který v brance nahradil Murína poprvé inkasoval už ve druhé minutě a Black Angels se sestavou složenou převážně z juniorů přidali na přelomu první a druhé třetiny další tři branky!

Teprve za hrozivého stavu 0:4 se poprvé prosadili i Longhorni. Sládek propálil vše, co mu stálo v cestě a svým druhým gólem dne vykřesal naději. V šesté minutě druhé části ale přišla další facka, Texas inkasoval při vlastní přesilovce a bylo to opět o čtyři branky.

Příděl gólů se naštěstí zastavil, ale soupěř výborně bránil a góly nepřicházely. Až v závěru prostředního dějství využil Musil ojedinělé chyby obrany a v samostatném úniku snížil. 

Ve třetí třetině se Longhorni dokonce dotáhli na rozdíl jediné branky. Oživená spolupráce Hrmy s Vichnarem přinesla ovoce, když druhý jmenovaný snížil na rozdíl tří branek. O dvě a půl minuty později navíc přidal další trefu Větrovský a Texas byl na dostřel. Definitivní ranou do vazu ale byl přesilovkový gól soupeře necelé čtyři minuty před koncem, na což už Texas ani při dlouhé hře bez brankáře nedokázal zareagovat a prohrál 4:6.

Longhorni v tabulce zůstali na čtvrtém místě, ale jejich náskok na týmy za nimi se výrazně ztenčil. Naopak čelo tabulky se výrazně vzdálilo. Možnost nápravy budou mít 17. 2., kdy je v Čakovicích čeká Kladno a Rudná.